kesäduuni nuoret

100 nuorelle Kesäduuni OP Pohjois-Savon piikkiin

Nuorten kesätyöhaku käynnistyy tänään 18. maaliskuuta ja jatkuu 18. huhtikuuta asti. Kesätyöpaikkoja on tarjolla 100 15-17-vuotiaalle nuorelle pankin toimialueella toimivissa yhdistyksissä – Iisalmessa, Kuopiossa, Lapinlahden Varpaisjärvellä, Leppävirralla, Siilinjärvellä, Suonenjoella ja Varkaudessa. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan, ja OP Pohjois-Savo lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan.

Nuoria kannustetaan hakemaan Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoja suoraan yhdistyksiltä. Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15-17-vuotias nuori. Kesätyöt sijoittuvat kesälomakauteen. Kesätyön pituus on kaksi viikkoa. OP:n maksama palkka kahden viikon kesätyöstä on 400 euroa.

- On hienoa, että saimme työllistämistavoitteemme täyteen ja toimialueemme yhdistykset hakivat aktiivisesti mukaan kampanjaan. Pystymme näin tarjoamaan 100 nuorelle kesätyöpaikan – osalle ihka ensimmäisen työpaikan. Tarjolla olevat kesätyöpaikat ovat todella monipuolisia ja mielenkiintoisia. Nuoria haetaan muun muassa urheiluseuroihin apuohjaajiksi ja -valmentajiksi, puutarha- ja pihatöihin, kiinteistöhuollon tehtäviin, töihin kesäkahvilaan sekä viestintään liittyviin tehtäviin kuten somereportteriksi ja nuorisoviestijäksi. Nuoret saavat varmasti hienoa työkokemusta ensi kesän aikana, kertoo OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö.

Kesäduuni OP Pohjois-Savon piikkiin -kampanjaan haki yhteensä 73 pankin toimialueella toimivaa yleishyödyllistä yhdistystä. Osa yhdistyksistä työllistää 2 nuorta. Kesätyötehtäviä on avoinna pankin toimialueella seuraavasti: Iisalmessa 14, Juankoskella 8, Kaavilla 4, Kuopiossa 22, Leppävirralla 7, Nilsiässä 2, Siilinjärvellä 6, Suonenjoella 5, Varkaudessa 5 ja Varpaisjärvellä 3. Kaikki haettavat kesätyöpaikat löytyvät osoitteesta https://www.op.fi/web/op-pohjois-savo/kesaduuni-opn-piikkiin

Yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta ja käytännön palkanmaksusta sekä vastaa työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Työllistäessään nuoren yhdistys sitoutuu noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

- Aktiiviset yhdistykset ovat tässä kampanjassa avainasemassa. Haluankin kiittää heitä osallistumisesta kampanjaan. Tämä on yksi tapaa toteuttaa pankin yhteisöllistä roolia, auttaa nuoria saamaan työkokemusta, tukea kolmannen sektorin toimintaedellytyksiä ja edistää oman toimialueen toimeliaisuutta, Pääkkö jatkaa.

Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2019 töitä useammalle nuorelle kuin koskaan aikaisemmin. OP tarjoaa tulevana kesänä yhteensä yli 1700 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP maksaa yhdistykselle nuoren palkan kahdeksi viikoksi. Yhteensä lahjoitussumma nousee lähes 700 000 euroon. Kyseessä on kuudes kesä, kun osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.