Rahoitusalan työnseisaus 4.-5.1.2018 näyttää todennäköiseltä. Vaikutukset OP Pohjois-Savon palveluihin.

Rahoitusalan työehtosopimusneuvotteluissa ei ole päästy sopimukseen ja Ammattiliitto Pro ry:n ilmoittama työtaistelu 4.-5.1.2018 näyttää todennäköiseltä. Myös Ylemmät Toimihenkilöt YTN on ilmoittanut olevansa mukana mahdollisessa työtaistelussa. Työnseisaus koskisi kaikkia työpaikkoja, jotka ovat rahoitusalan työehtosopimuksen piirissä. Mahdollisella lakolla on vaikutuksia OPn palveluihin. Pyydämme myös asiakkaitamme huomioimaan lakon vaikutukset palveluihimme.

Työnseisauksen aikana pyrimme turvaamaan sekä henkilö- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut, kuten korttimaksamisen, käteisautomaattien toiminnan sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksun tileille. Palveluissa voi esiintyä häiriöitä ja niiden korjaamisessa voi olla viiveitä. Eläkkeitä ja muita etuuksia ei voi nostaa työnseisauksen aikana käteisenä pankkikonttoreista niiden ollessa pääsääntöisesti suljettuina 4. ja 5.1.2018.

Pahoittelemme asiakkaillemme mahdollisesta työmarkkinahäiriöistä aiheutuvaa haittaa.

 

OP Pohjois-Savon paikalliset palvelut asiakkaille työnseisauksen aikana

  • OP Pohjois-Savon kaikki konttorit ovat suljettuina to 4. ja pe 5.1.2018

  • Asuntokauppoihin liittyvät neuvottelut on hyvä hoitaa joko ennen työseisausta tai sen jälkeen.

  • OP Pohjois-Savon asiantuntijat ottavat yhteyttä asiakkaisiin, joilla on sovittuja tapaamisia näille päiville. Tapaamisten toteuttamisesta sovitaan henkilökohtaisesti.

Henkilöasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu lukuun ottamatta korttiasiakaspalvelua.

OPn puhelinpalvelu 0100 0500, verkkopalvelun chat ja sosiaalisen median asiakaspalvelu eivät palvele asiakkaita mahdollisen työnseisauksen aikana lukuun ottamatta numerosta 0100 0500 tavoitettavaa korttiasiakaspalvelua, joka palvelee normaalisti klo 8-22 välisenä aikana.

Yritysasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu

Yritys-ja maksuliikepalvelu 0100 05151 ei palvele työnseisauksen aikana. Mahdollisista suuremmista muutoksista ja häiriöistä kerromme erikseen op.fi-verkkopalvelussa sekä sosiaalisen median kanavissamme, kuten Facebook-sivuillamme.

Vakuutuspalvelut toimivat verkossa, mutta puhelinpalvelut ovat suljettuna korvauspalveluita lukuun ottamatta

Vakuutuksiin liittyvät asiat voi hoitaa normaalisti op.fi:ssä. Vahingon sattuessa toimintaohjeet ja ohjeet korvauksen hakemiseen löydät osoitteesta vahinkoapu.op.fi. Joiltain osin verkossa toimivissa vakuutuspalveluissa voi olla hitautta.

OPn korvauspalvelu 0303 0303 ja A-vakuutuksen korvauspalvelu 03040506 palvelevat henkilö- ja yritysasiakkaiden vahinkoasioissa 9-15 välisenä aikana. Palvelussamme saattaa kuitenkin olla ruuhkaa.

Henkivakuutuksen puhelinpalvelu on suljettu.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Tulevatko eläkkeet tai muut KELA:n etuudet normaalisti tililleni?
Palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksu toimivat normaalisti. Esimerkiksi eläkkeet ja muut etuudet tulevat normaalisti tilille. Eläkkeitä ja muita etuuksia ei voida kuitenkaan nostaa työnseisauksen aikana käteisenä pankkikonttoreista niiden ollessa pääsääntöisesti suljettuina 4. ja 5.1.2018. Jos palveluissa esiintyisi häiriöitä, niiden korjaamisessa voi olla viiveitä.

Mistä saa käteistä rahaa?
Käteisautomaatit toimivat normaalisti mahdollisen lakon aikana. Käteistä rahaa saa lisäksi OPn kortilla mm. K-ryhmän ruokakauppojen, Tokmannien, Neste Palveluasemien sekä R-kioskien kassoilta.

Toimiiko verkkopankki?

Verkkopankki ja OP mobiili toimivat normaalisti mahdollisen lakon aikana. Palvelussa voi kuitenkin olla ruuhkaa erityisesti ennen lakkoa ja mahdollisissa häiriötilanteiden korjauksissa voi esiintyä viivettä.

Toimivatko kortit lakon aikana ja voiko niillä maksaa kaupassa? Entä ulkomailla?
Maksukortit toimivat pääsääntöisesti normaalisti kotimaassa ja ulkomailla mahdollisen lakon aikana. Palvelussa voi kuitenkin olla ruuhkaa erityisesti ennen lakkoa ja mahdollisissa häiriötilanteiden korjauksissa voi esiintyä viivettä.

 

Lisätietoa OPn palveluista mahdollisen työnseisauksen aikana op.fi -verkkopalvelusta

Kysymyksiä ja vastauksia https://uusi.op.fi/yleiset/kysymyksia-ja-vastauksia-rahoitusalan-tyoseisauksesta