Sähköautojen latauspisteet Kuopion ja Suonenjoen konttorien yhteyteen

OP ja Fortum rakentavat yhdessä yli sata sähköautojen latausasemaa eri puolille Suomea. Toukokuun aikana on Kuopioon ja Suonenjoelle avattu latausasemat, joiden latauspisteet ovat kaikkien käytössä. Kuopion latausasema sijaitsee Sektori-kauppakeskuksen P-hallissa (sisäänajo Tulliportinkadulta). Suonenjoen latauspiste on konttorin ulkoseinässä. Ensimmäinen OP Pohjois-Savon toimialueen latauspiste rakennettiin Nilsiän konttorin yhteyteen lokakuussa 2017. Myös Pohjola Terveyden Kuopion toimipaikan (Leväsentie 1) yhteydessä sijaitsee latauspiste.

- Sähköautoilun edistäminen latauspalveluita tarjoamalla on meille erinomainen tapa toteuttaa yhteisöllistä rooliamme paikallisella tasolla. Haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilun kasvua ja samalla tehdä sähköautoilusta helppoa uusien palveluiden avulla, pankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo.

Yksi OPn uusista painopistealueista on liikkuminen. Vuoden 2016 lopussa lanseerattu OP Kulku -palvelu oli ensiaskel OP Liikkumisen palveluissa. Palvelu tarjoaa kuluttajille ja yrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun kuukausimaksulla ilman omistamiseen liittyvää huolta. Latausverkoston rakentaminen osuuspankkien yhteyteen edesauttaa myös Kulku-palvelun laajenemista.

Osuuspankkien yhteyteen rakennettavista latauspisteistä tulee osa Fortum Charge & Drive -verkostoa. Verkostossa on Pohjoismaissa jo yli 1 200 latauspistettä, joista 450 on pikalatausasemia. Suomessa Charge & Drive -latausasemia on jo 260, joista 71 on osuuspankkien yhteyteen perustettuja. Fortum on sähköautojen latauspalvelujen tarjoajana markkinajohtaja Norjassa, joka on sähköautoilun edelläkävijä yli 130 000 rekisteröidyllä sähköautolla. Sähköautojen määrä suhteutettuna asukaslukuun on Norjassa maailman suurin. OP Ryhmän ja Fortumin yhteistyön tavoitteena on jatkossa laajentaa latausverkostoa.