Yhteisöllinen toimintamme

OP Pohjois-Savo toimii vastuullisesti ja osallistuu aktiivisesti toimialueensa kehittämiseen. Maksamme paikallisena toimijana verot kotikuntaan ja jaamme osan tuloksesta omistaja-asiakkaille OP-bonuksina. Toteutamme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa useita hyväntekeväisyyshankkeita vuosittain. Yhteisöllinen toimitamme pohjautuu pankin arvoihin ja perustehtävään.

Haluamme kehittää nuorten taloustaitoja

Pankin vahva liiketoiminta mahdollistaa paikallisen yhteisöllisen roolin toteuttamisen. Tänä vuonna panostamme nuorten taloustaitojen tukemiseen ja edistämiseen. Oman talouden hallinta on tärkeä osa kansalaistaitoja. Nuoruudessa opitut taidot ovat merkityksellisiä, sillä ne heijastuvat myös talousosaamiseen aikuisena.

Järjestämme vuosittain kymmeniä OPxrahapuhetta -pankkitunteja koululaisille ja opiskelijoille. Lisäksi olemme mukana Taloustaitohankkeessa, jonka kautta opastamme syrjäytymisvaarassa oleville nuorille perustaitoja oman talouden hoitamiseen. Yhdessä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) kanssa vahvistamme 9. luokkalaisten talousosaamista Taloustaitokilpailussa. Osallistumme Kuopion Yrityskylä Itä-Suomen Alakoulun oppimisympäristön toimintaan, jossa noin 4 500 Itä-Suomen alueen kuudesluokkalaista oppii vuosittain työelämä-, talous- ja yhteiskuntataitoja.

Kesäduuni OP:n piikkiin kampanjan kautta työllistämme tänä kesänä 100 15-17-vuotiasta nuorta toimialueen yhdistyksiin. Nuoret saavat tärkeää työkokemusta ja palkkaa sekä yhdistykset tärkeitä lisäkäsiä omaan toimintaansa. Tarjoamme työharjoittelu- ja kesätyöpaikkoja ja tänä kesänä työllistämme pankkiimme 18 kesätyöntekijää ja työharjoittelijaa.

Tältä sivulta voit lukea lisää yhteisöllisestä toiminnastamme ja siihen liittyvistä hankkeista sekä kampanjoista.

OP Ryhmän vastuullisesta toimintaan voit tutustua alla olevista linkeistä.