Kuvataidekilpailu 2020

Lasten ja nuorten kuvataidekilpailu 3.2.-19.3.

Hyvä opettaja! Vuoden 2020 kuvataidekilpailun pääteemana on "Onnea on...piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen". Tervetuloa mukaan!

Maailman suurin kuvataidekilpailu kutsuu mukaan paikallisesti

Kansainvälinen kuvataidekilpailu Jugend Creativ viettää 2020 vuonna 50-juhlavuottaan! Suomessakin osuuspankkien kuvataidekilpailu järjestetään jo 44. kertaa. Tervetuloa mukaan meidän järjestämään paikalliseen kilpailuun!

Kilpailu on avoin koululle; 6-13 -vuotiaille lapsille ja nuorille

OP Satakunnan toimialueella; Harjavalta, Huittinen ja Kokemäki olevat koulut ja kuvataideopettajat kutsutaan mukaan paikalliseen kilpailuun, jossa kunkin sarjan kolme parasta palkitaan. Sarjojen voittajatyöt lähetetään edelleen valtakunnalliseen loppukilpailuun, jossa jokaisen sarjan viisi parasta nuorta taiteilijaa palkitaan rahapalkinnoilla toukokuussa Helsingissä järjestettävässä palkintojenjakojuhlassa.

Osallistuminen on helppoa

  • Kilpailuaika on 3.2.-19.3.2020.
  • Kilpailusarjoja on kolme: 6–8-vuotiaat, 9–10-vuotiaat ja 11–13-vuotiaat.
  • Kilpailutyöt tulee toimittaa meille OP Satakunnan toimipisteisiin viimeistään to 19.3.

Opettajat ovat avainasemassa lasten ja nuorten ohjaajina ja innostajina tässä kilpailussa, jossa voi saada menestystä sekä paikallisella, valtakunnallisella että kansainvälisellä tasolla.

Hyvä opettaja - tässä speksit

Sinua helpottamaan olemme koonneet opettajan kirjeeseen kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla koulunne ja luokkanne on helppo osallistua kilpailuun. On tärkeää, että tutustut huolellisesti sarjojen kilpailutehtäviin ja tehtävänkuvauksiin, sekä sääntöihin.

Kukin toimialueemme koulu voi itse päättää osallistuuko kilpailuun. Opetushallituksen ohjeen mukaan kuvataidekilpailuun osallistuminen edellyttää, että oppilaiden huoltajilta pyydetään lupa kilpailuun osallistumiseen. Jokaisen kilpailutyön taakse tuleekin liittää täytetty vuoden 2020 kilpailua koskeva OP:n suostumuslomake, jota ilman kilpailuun ei voi osallistua.

Hyvä lapsi, nuori, vanhempi, mummo, kummi - vinkkaa kilpailusta

Jos et ole opettaja, mutta toivot, että 6-13-v lapsen luokka tai koulu lähtee mukaan tähän kuvataidekilpailuun voit välittää vinkkiä. Tämän tiedotteen voit laittaa linkkinä eteenpäin tai vaikka tulostaa tuosta yltä opettajan kirjeen ja toimittaa sen vinkkinä tuntemallesi opettajalle tai koululle. Iso kiitos sinulle!

Kilpailulla on mielenkiintoinen historia

Tähän osuustoiminnallisten pankkien järjestämään maailman suurimpaan kansainväliseen taidekilpailuun osallistuu nykyisin Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 800 000 taiteilijaa.

Kilpailun suojelijoina ovat olleet näiden vuosien aikana mm. Dalai Lama ja Astrid Lindgren, ja yhteensä kilpailuun on osallistunut yli 90 miljoonaa lasta ja nuorta eri puolilta maailmaa.

Tervetuloa mukaan kuvittamaan onnea!