Reppu joka selkään - koulureppukeräykset Mikkelissä ja Savonlinnassa vähävaraisten perheiden lapsille

Hope Mikkeli, Savonlinnan Pelastakaa Lapset ja Suur-Savon Osuuspankki keräävät yhteistyössä koulureppuja. Keräysten tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän repun tai penaalin Suur-Savon Osuuspankin Mikkelin tai Savonlinnan konttorin pankkisalissa olevaan keräyspisteeseen.

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyihin koulutarvikkeisiin. Uusi reppu varmistaa, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. Reppujen lisäksi keräyksen kohteena ovat penaalit. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeita kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

- Reppu symboloi hyvin konkreettisesti koulun alkua. Muistamme monesti pitkälle aikuisuuteen saakka, millainen reppu selässä kuljimme kouluun. Haluamme luoda näitä pieniä mieleenpainuvia hetkiä myös tänä vuonna koulutielle lähteville, sanoo Hope Mikkelin tiiminvetäjä Petra Turunen.

Lahjoitukset voi toimittaa 31.7. mennessä Mikkelin ja Savonlinnan konttoreiden pankkisaleissa oleviin keräyspisteisiin ma-pe klo 13-16 välisenä aikana tai postitse: Suur-Savon Osuuspankki, koulureppukeräys, Porrassalmenkatu 19, 50100 Mikkeli. Suur-Savon Osuuspankki toimittaa reput Hope Mikkelille sekä Savonlinnan Pelastakaa Lapset ry:lle, jotka lajittelevat ja jakavat lahjoitukset elokuussa koulutietään aloittaville lapsille.

- Reppukeräysten avulla haluamme paikallisena pankkina olla mukana tuomassa hyvää mieltä ja oppimisen riemua lasten ja nuorten koulutielle. Samalla voidaan edistää lasten ja nuorten tasavertaisuutta ja vähentää kiusaamista. Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu keräykseen mukaan. Viime vuonna Mikkelissä kerättiin peräti 130 reppua, kertoo Suur-Savon Osuuspankin markkinointipäällikkö Tarja Wasenius.

Lisätietoja:
Suur-Savon Osuuspankin markkinointipäällikkö Tarja Wasenius, tarja.wasenius(a)op.fi