OP Tampereen edustajiston vaalit käynnistyvät ehdokasasettelulla 16.8.

OP Tampere järjestää tänä syksynä edustajiston vaalit, jossa pankin omistaja-asiakkaiden keskuudesta valitaan 59 edustajaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 16.8.–10.9.2021, ja uusi edustajisto äänestetään pankin noin 111 000 omistaja-asiakkaan toimesta 4.-17.11.2021.

Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, joka toimii jäsen ja ääni ‑periaatteella. Vuoden 2021 edustajiston vaaleissa oikeus asettua ehdolle, toimia ehdokkaan kannattajana ja äänestää on 31.5.2021 mennessä omistaja-asiakkaaksi liittyneellä jäsenellä.

Ehdokasasettelu alkaa 16.8. ja päättyy 10.9.

Ehdokkaaksi voi asettua helposti verkossa osoitteessa op.fi/tampere/vaalit tai op.fi/edustajistonvaalit.

Jos omistaja-asiakas ei käytä verkkopalvelua, voi ehdokas- ja kannatusilmoitukset tulostaa verkkosivuilta tai noutaa pankista sen aukioloaikoina sekä palauttaa postilla tai pankin toimipisteeseen. Myös paperisten lomakkeiden tulee olla perillä pankissa perjantaihin 10.9. kello 16 mennessä. Huom, OP Tampereen toimipisteiden aukioloajat voit tarkistaa uutisen alta.

Tavoitteena asiakaskunnan näköinen edustajisto

Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia ihmisiä – nuoria, opiskelijoita, palkansaajia, yrittäjiä, perheellisiä, senioreita:

- Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että edustajistoon hakeutuu erilaisissa elämäntilanteissa olevia asiakkaitamme ja eri puolilta toimialuettamme. Silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, ja kuulemme mahdollisimman monipuolisesti asiakkaidemme tarpeita, toteaa OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.  

Kiinnostus, aktiivinen ote ja oma elämänkokemus riittävät

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen aidosti vaikuttamisesta, arkielämän talousaiheista ja oman pankin kehittämisestä kiinnostunut, täysivaltainen omistaja-asiakas, joka käyttää osuuspankin palveluja. Ehdokkaan tulee olla liittynyt jäseneksi 31.5.2021 mennessä ja täysi-ikäinen viimeistään ehdokashankinnan aikana.

Ehdokkaaksi ei voi asettua kyseisen osuuspankin palveluksessa oleva henkilö, eikä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen. Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee yhden kannattajan, joka myös on saman osuuspankin omistaja-asiakas.

- Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden tai talouselämän osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman elämänkokemuksensa ja sen kautta syntyneen asiantuntemuksensa. Pankki- ja raha-asiat koskettavat meitä kaikkia, Vilpponen korostaa. 

Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin

Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään esimerkiksi vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

- Edustajisto myös vahvistaa pankin tilinpäätöksen ja päättää Tuotto-osuuden korosta, joka vuodelta 2020 on 3,25 %”, listaa Vilpponen.

Edustajisto tarjoaa keskustelu- ja vaikutusmahdollisuuden oman pankin toiminnan kehittämiseksi ja yhteiskuntavastuun toteuttamisessa sekä tärkeää kokemusta luottamustehtävästä.

OP Tampereen kanssa samanaikaisesti edustajiston vaalit järjestetään yhteensä 55 osuuspankissa eri puolilla Suomea.

Lisätiedot

op.fi/tampere/vaalit-verkkosivuilla kerrotaan perustietoa edustajistosta, vaaleista ja ehdokkaaksi asettumisesta.

Omistaja-asiakkaalle ehdokkuudesta ja edustajistotyöstä lisätietoja antavat:

Outi Kronlund, compliance officer, puh. 010 254 6626, outi.kronlund@op.fi ​

Merja Matikainen, toimitusjohtajan sihteeri, puh. 010 254 6268, merja.matikainen@op.fi

Median haastattelupyynnöt:

Jani Vilpponen, toimitusjohtaja, puh. puh. 050 339 8022