Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja käynnistyy taas

OP Tampere etsii helmikuun ajan toimialueeltamme yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä kahdeksi viikoksi. Kesäduunarin palkan, 400 euroa, lahjoittaa OP Tampere.

Tänä vuonna palkkalahjoituksia tehdään 20 000 eurolla eli 50 nuoren työllistämiseksi. Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Nuorilta kesällä 2020 kerättyjen palautteiden mukaan 85 prosenttia koki, että kesätyöstä saatu kokemus edistää heidän työllistymismahdollisuuksiaan myös tulevaisuudessa.

Palkkalahjoitusta haetaan OP Tampereen www-sivuilla

Kampanjalla tuetaan myös Tampereen seudulla toimivien yhdistysten toimintaa. Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään. Haluamme tukea nuoria saamaan mahdollisesti ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Omaa rahaa tienaamalla nuoret oppivat työelämätaitojen lisäksi myös taloustaitoja, kuinka kuluttaa rahaa ja minkä verran palkasta laittaa säästöön. Pirkanmaalla osuuspankit mahdollistavat yhteensä miltei 200 kesäduunia nuorille, sanoo OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Osuuspankki lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Yhdistykset voivat hakea palkkalahjoitusta 1.-28.2.2021 OP Tampereen www-sivuilla www.op.fi/tampere/kesaduuni.

Nuoret hakevat kesäduuneja 15.3.-18.4.

Maaliskuun alussa osuuspankki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin. Nuorten hakuaika käynnistyy 15.3., ja kestää 18.4. asti. Niin yhdistykset kuin myöhemmin kesätöitä hakevat nuoretkin saavat tietoa Kesäduuni-kampanjasta OP Tampereen www-sivuilta osoitteesta www.op.fi/tampere/kesaduuni.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2021 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

 

Lisätiedot:

Tarja Sara, johtaja, henkilöstö ja viestintä, OP Tampere

puh. 010 254 6213, tarja.sara@op.fi