OP Kuru yhdistyy OP Tampereen kanssa syyskuun alussa

Julkaistu 24.3.2021.

Kurun Osuuspankin osuuskunnan kokouksessa ja Tampereen Seudun Osuuspankin edustajiston kokouksessa 23.3.2021 hyväksyttiin pankkien yhdistyminen. OP Kuru yhdistyy OP Tampereen kanssa 1.9.2021. Yhdistymisellä varmistetaan kilpailukykyiset sekä monipuoliset palvelut pankkien asiakkaille nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

Asiakaskäyttäytymisen muutos sekä pankkialan uudenlainen kilpailu vaativat yhä parempaa palvelukykyä ja tehokkuutta. Asiakkaat hoitavat arkiset pankki- ja vakuutusasiansa kasvavassa määrin verkossa tai mobiilissa, ja kasvokkain tavataan vaativampien sijoitus- tai rahoituspäätösten merkeissä – laadukasta ja nopeaa asiakaspalvelua odotetaan ja halutaan tarjota siis monessa eri asiointikanavassa.  Lisäksi pankkeihin kohdistuva sääntely kiristyy ja tuo kustannuksia. Yhdistyminen mahdollistaa tehokkaamman toiminnan lisäksi paremmat asiakaspalveluresurssit ja varmistaa monipuoliset palvelut asiakkaille – sekä tarjoaa uusia kehittymismahdollisuuksia henkilöstölle.

Paikallisuus on osuuspankin vahvuus jatkossakin

– Asiakassuhteet jatkuvat entisellään eikä yhdistyminen aiheuta asiakkaiden palveluihin muutoksia. OP Kurun omistaja-asiakkaat siirtyvät yhdistymisen myötä OP Tampereen omistaja-asiakkaiksi. Alueemme yrityksille iso ja vakavarainen pankki mahdollistaa paremmat rahoitusmahdollisuudet, kertoo OP Kurun toimitusjohtaja Marja-Leena Siuro.

- OP Kurun konttorissa tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. Yhdistymisen kautta OP Kurun henkilö- ja yritysasiakkailla on käytössään OP Tampereen laaja ammattilaisten verkosto, korostaa OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Yhdistymisen jälkeen pankin toimipisteverkosto säilyy ennallaan ja OP Kurun henkilöstö siirtyy OP Tampereen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.