OP Tampere opettaa nuorille taloustaitoja ja puhuu rahasta Taloustaitoviikolla

OP Tampere viettää 25.-29.3. taloustaitojen teemaviikkoa European Money Weekin kunniaksi. Viikon aikana osuuspankin työntekijät puhuvat nuorille rahasta finanssikoutseina niin YouTubessa kuin kouluissa ja opettavat kahdeksassa tapahtumassa yli sadalle nuorelle taloustaitoja.

Viidennen kerran vietettävän European Money Weekin kattoteema on tänä vuonna taloustaidot. Taloustaitoviikon kunniaksi OP lanseeraa OPxPankkiholvi-ratkaisuhuoneen, jonka kautta osuuspankit opettavat nuorille maksuhäiriömerkinnän vaikutusta elämään. Tampereen yliopiston opiskelijat pääsevät ratkaisemaan pikavippiongelmaa OPxPankkiholvi-huoneeseen Yliopiston Linnassa tiistaina 26.3.
 
Osuuspankkien taloustaito-opetuksen tueksi OP loi yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) ja nuorten kanssa OPxRahapuhetta -opetusmateriaalin, jonka avulla osuuspankit opettavat nuorille taloustaitoja koulussa.
 
- Taloustaitoviikolla puhumme nuorille rahasta ja panostamme taloustaitojen opettamiseen. Taloustaidot ovat avainasemassa nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä ja tulevaisuuden rakentamisessa. Haluamme tukea kouluja ja taloustaidoista huolestuneita opettajia konkreettisella tavalla, sanoo OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.
 
Opettajien talousosaaminen 2019 -tutkimuksen mukaan vain vajaa kolmannes opettajista on sitä mieltä, että koulu antaa riittävät talousosaamisen valmiudet. Nuorten heikko talousosaaminen huolestuttaa opettajia. Nuorten talousosaaminen -tutkimuksen mukaan vain viidennes nuorista kokee saavansa riittävän talousosaamisen koulusta.
 
Taloustaitoviikolla 9.-luokkalaiset harjoittelevat taloustaitoja myös 4.4.2019 kouluissa toteutettavaa Taloustaitokilpailua varten. Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) vuodesta 1966 asti järjestettyyn taloustaitokilpailuun osallistuu yli 25 000 nuorta lähes 400 koulussa. OP on Taloustaitokilpailun pääyhteistyökumppani. 
 
Taloustaitoviikko tukee OP:n monipuolista taloustaitotyön kokonaisuutta. Vuonna 2018 osuuspankit järjestivät yli 500 taloustaito-opastusta, jotka tavoittivat yli 40 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Tärkeä taloustaitotyömme muoto on yhteistyökumppanuudet. OP aloitti tammikuussa yhteistyön Talous ja Nuoret TAT ry kanssa taloustaitojen opettamiseksi ammattikoululaisille. OP tukee ja osallistuu myös 6.- ja 9.-luokkalaisten Yrityskyliin Oulussa, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa. Helsingin Diakonissalaitoksen Taloustaitohankkeessa yritysvapaaehtoiset tukevat syrjäytymisuhan alla olevien nuorten taloustaitoja. 
 
OP Tampereen nuoret finanssikoutsit YouTubessa: https://www.youtube.com/channel/UCsCeKgsnLYblTwaY7OVPaqA
 
OPxPankkholvi-ratkaisuhuoneen esittely: https://www.facebook.com/OP.fi/videos/639535549801915/
 
Yhteystiedot: Tarja Tolonen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, OP Tampere p. 010 254 6213, tarja.tolonen@op.fi