OP Tampereen osavuositulos: Kasvua ja tyytyväisiä asiakkaita

Vahvana jatkunut Tampereen alueen talouden ja työllisyyden kasvu näkyi ensimmäisellä vuosipuoliskolla myös Tampereen Seudun Osuuspankin (OP Tampere) tuloksessa, joka oli hyvällä tasolla. Liikevoitto oli tammi-kesäkuussa 24,2 miljoonaa euroa, joka on 1,3 miljoonaa euroa (-5,1 %) vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tuotot kasvoivat 2,0 miljoonaa euroa (3,9 %).

- Pankkitoimintamme kasvu on ollut hyvällä tasolla. Erityisen tyytyväisiä olemme rahoitustoiminnan kasvuun, joka oli 5,3 %. Myös OP Tampereen vakavaraisuus on pysynyt erittäin vahvalla tasolla: 34,4 %, kertoo OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.
 
Asiakasvarojen 12 kuukauden kasvu oli 9,1 %. Voimakkainta oli sijoitusrahastojen ja -vakuutusten 10,5 % yhteen laskettu kasvu sekä talletuksien 8,0 % kasvu. 
 
Omistajille bonuksia 6,1 miljoonaa euroa
OP Tampere maksoi bonuksia omistaja-asiakkailleen 4,7 miljoonaa euroa ja muut OP Ryhmän yhtiöt 1,4 miljoonaa euroa eli yhteensä 6,1 miljoonaa euroa.  Tammi–kesäkuussa pankki sai uusia asiakkaita 4 130 ja omistaja-asiakkaita 2 460. Pankilla oli kesäkuun lopussa 195 424 asiakasta, joista omistajia oli 101 399.
 
- Olemme tänäkin vuonna kahdeksan tuhannen uuden asiakkaan kasvuvauhdissa. Meitä pidetään luotettavana, paikallisena ja helposti lähestyttävänä pankkina ja asiakastyytyväisyytemme on erinomaisella tasolla. Työntekijöidemme työtyytyväisyys on huipputasoa ja uskon, että se heijastuu korkeatasoisena asiakaspalveluna, Mikko Rosenlund sanoo. 
 
OPn vetovoimaa selittävät myös kattava tarjonta finanssi- ja vakuutuspalveluissa sekä se, että bonuksien hyödyntäminen tuo merkittäviä taloudellisia etuja omistaja-asiakkaille. Pankin omistaja-asiakkaat maksoivat tammi–kesäkuussa OP-bonuksilla pankkipalveluja 3,1 miljoonalla eurolla ja OP Vakuutuksen vahinkovakuutusmaksuja 3,3 miljoonalla eurolla. 
 
Kuluttajien ja yritysten luottamus tulevaisuuteen vahva
Uusia luottoja nostettiin 12,5 % enemmän vuoden takaiseen verrattuna. Uusia asuntoluottoja nostettiin 4,5 % enemmän, joista noin puoleen otettiin korkosuojaus.
 
Tampereen alueen mittava rakentaminen ja yritysten vahva luottamus tulevaisuuteen näkyivät uusien nostettujen yritys- ja yhteisöluottojen 19,4 % voimakkaana kasvuna verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Uusien nostettujen yritysluottojen korkosuojausasteet ovat selkeästi parantuneet odotettavissa olevaa koron nousua vastaan, mutta edelleen koko kannan suojausaste on vielä maltillisella, hieman yli 20 %, tasolla. 
 
Kevään aikana OP Tampere myi omistamiansa kiinteistöyhtiöiden osakkeita ja kirjasi niistä nettomääräisesti 1,6 miljoonan euron myyntivoiton. Kiinteistöjen myynnillä toteutettiin pankin kiinteistöstrategiaa. 
 
Tammi – kesäkuussa 2018 Tampereen ja ympäristökuntien alueella välittäjien toimesta tehtiin 3 449 kerros-, rivi- ja omakotitalokauppaa, joka oli 3,7 % vähemmän vuoden takaiseen verrattuna. Lasku tuli pääosin sekä uuden- että käytetyn rivitaloasuntojen rajoitetusta saatavuudesta. Asuntomarkkinoiden ennakoidaan jatkuvan liki alkuvuoden kaltaisena. Pirkan OP-Kiinteistökeskus Oy:n osalta kulunut 12 kk oli edellisen kaltainen niin tuottojen, tehtyjen kauppojen kuin tuloksen osalta. 
 
Lisätiedot Toimitusjohtaja Mikko Rosenlund, OP Tampere, puh. 010 254 6200
Toimitusjohtaja Ari Nikkilä, Pirkan OP Kiinteistökeskus, puh. 050 389 6801
 
Liite: Tampereen Seudun Osuuspankin tulos ja tase 1.1.–30.6.2018