Pirkanmaan OP-liitolta ja alueen osuuspankeilta 100 000 euron lahjoitus TAMKille

Pirkanmaan OP-liitto ja alueen osuuspankit* ovat tehneet Tampereen ammattikorkeakoululle merkittävän, 100 000 euron suuruisen lahjoituksen.

– TAMK on sekä alueellisesti että valtakunnallisesti merkittävä oppilaitos. Yritykset ja yhteisöt hyötyvät sen korkeatasoisesta opetuksesta, kun oppilaat aikanaan siirtyvät työelämään. Lahjoitus kohdistuu liiketalouden opetuksen tukemiseen: haluamme tukea pirkanmaalaista talousosaamista ja korostaa sen merkitystä alueen menestyksen tekijänä, sanoo OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

TAMKin pääkampuksella lahjoituksen otti vastaan rehtori Markku Lahtinen.

– Olemme kiitollisia tästä lahjoituksesta sekä osuuspankkien osoittamasta luottamuksesta. Tampereen ammattikorkeakoululla on suuri vaikutus alueen elinkeinoelämään. Siksi on tärkeää, että pirkanmaalaiset yritykset näkevät meidät merkittävänä kumppanina koulutuksessa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Lahjoitusvarat menevät suoraan näiden toimintojen kehittämiseen, Markku Lahtinen sanoo.

TAMKin varainhankintakampanja jatkuu vuoden loppuun saakka. Kerättyjen eurojen perusteella ammattikorkeakoulu saa valtiolta ns. vastinrahaa. Vuoden 2019 alusta TAMK on osa Tampereen uutta korkeakouluyhteisöä, johon lisäksi kuuluu uusi Tampereen yliopisto. Yhteisön osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta.

* Akaan Seudun Osuuspankki, Kangasalan Seudun Osuuspankki, Kihniön Osuuspankki, Kurun Osuuspankki, Luopioisten Osuuspankki, Mouhijärven Osuuspankki, Pohjois-Hämeen Osuuspankki, Punkalaitumen Osuuspankki, Ruoveden Osuuspankki, Sastamalan Osuuspankki, Satapirkan Osuuspankki, Tampereen Seudun Osuuspankki, Urjalan Osuuspankki, Valkeakosken Osuuspankki ja Virtain Osuuspankki.

Lisätietoja:
OP Tampere, toimitusjohtaja Mikko Rosenlund p. 010 254 6200, mikko.rosenlund@op.fi
TAMK, rehtori Markku Lahtinen, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi