Asiakasliiketoiminta voimakkaassa kasvussa

Tampereen Seudun Osuuspankin (OP Tampere) alkuvuoden tulos on vahva. Pankin asiakasliiketoiminta kasvoi kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa menestyksellisesti. Sekä yritys- että henkilöasiakkaiden luottokannan kasvu oli merkittävää.

  • OP Tampereen liikevoitto oli tammi-maaliskuussa erinomainen, 19,9 miljoonaa euroa (kasvua 3,5 %)
  • Pankin omistaja-asiakkaille maksettiin bonuksia 3,1 miljoonaa euroa (kasvua 0,2 miljoonaa euroa)
  • OP Tampereen omistaja-asiakkaita on yli 105 000. Uusia omistaja-asiakkaita vuoden alusta 1563
  • Asiakasliiketoiminnan 12 kk kasvu oli erinomainen 8,5 %, 652 miljoonaa euroa
  • Asiakasvarat kasvoivat 7,4 % vuoden takaiseen verrattuna, 313 miljoonaa euroa
  • Rahoitustoiminta kasvoi 9,9 % vuoden takaiseen verrattuna, 339 miljoonaa euroa
  • Yritys- ja yhteisöluottokanta kasvoi 24,6 % vuoden takaiseen verrattuna, 195 miljoonaa euroa. 

Vahvaa tekemistä yritys- ja yhteisörahoittajana

OP Tampereen yrityspankkiliiketoiminnan ensimmäinen neljännes oli erittäin vilkas ja positiivinen. Luottoja nostettiin 104 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, kasvusta merkittävä osuus tuli perinteisestä yritystoiminnan rahoittamisesta.

Uusia asuntoluottoja nostettiin 14,5 % enemmän kuin vuotta aiemmin, ja asuntoluottokanta kasvoi vuodessa 99 miljoonaa euroa eli 4,5 %. Yhteensä uusia yritys- ja henkilöluottoja nostettiin 42,2 % enemmän vuoden takaiseen verrattuna. Asiakasvarat kasvoivat vuodessa 7,4 % ollen 4 526 miljoonaa euroa. Talletukset kasvoivat vuodessa 8,1 % eli 212 miljoonaa euroa.

- Yritysluottokannan kasvu jatkui edelleen asuntotuotannon ja taloyhtiöiden peruskorjausten rahoittamisessa, mutta positiivista on nyt myös perinteisen yritysluottokannan voimakas kasvu. Myös henkilörahoituksen kasvu jatkui vahvana markkinoita nopeammin, kertoo OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund

OP Private -palvelun suosio jatkoi kasvuaan ja hallinnoitava varallisuus kasvoi 6 % vuodenvaihteeseen verrattuna. Tänä aikana asiakkaat ovat merkinneet sijoitussalkkuihinsa erityisesti vaihtoehtoisia sijoituksia. Suosituimpiin ratkaisuihin ovat kuuluneet OP Vuokratuotto ja OP Metsänomistaja -rahastot sekä erilaiset struktuurituotteet. 

- Asiakkaat haluavat tällä hetkellä sijoitussalkkuihinsa vaihtoehtoisia ratkaisuja, joissa on perinteisiä korkosijoituksia parempi tuotto-odotus ja myös hajautusta perinteisille osakesijoituksille, Rosenlund kertoo.

OP Koti Pirkanmaalla hyvä alkuvuosi

Asuntokauppaa tehtiin vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä liki edellisvuoden kaltaisesti. Laskua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan oli vain 1,7 %. Käytetyn asunnon kauppaa hidastaa edelleen tarjonnan vähäisyys. Hyvien ja kohtuuhintaisten perheasuntojen kysyntä ylittää tarjonnan.

Uuden asunnon kauppa kohdistuu edelleen suurelta osin sijoittajille suunnattuihin pienasuntoihin, joiden kysyntä on tasaantumassa. Ainakin toistaiseksi myös vuokramarkkinat ovat toimineet kohtuullisen hyvin, eikä uusia kohteita ole jäänyt vuokraamatta.

OP Koti Pirkanmaan osalta vuoden 2019 ensimmäinen neljännes oli liiketoiminnan keskeisillä mittareilla mitattuna hivenen edellisvuotta parempi. Liikevaihto, kauppojen lukumäärä, liikevoitto sekä NPS-suositteluindeksi olivat vuoden 2018 arvoja edellä.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Mikko Rosenlund, OP Tampere, puh. 010 254 6200
toimitusjohtaja Ari Nikkilä, OP Koti Pirkanmaa, puh. 050 389 6801