Finanssikoutsien esittelyt

OP Tampereen Finanssikoutsit ovat finanssialan nuoria asiantuntijoita, jotka opastavat omaa itsenäistä elämää ja taloudenpitoa aloittelevia nuoria tärkeistä taloustaidoista sosiaalisessa mediassa ja YouTubessa.

Finanssikoutseja voi tiedustella pitämään pankkitunteja ala- ja yläkouluihin, lukioihin, ammattioppilaitoksiin ja korkeakouluihin tai arvoihimme ja vastuullisuustyöhömme sopiviin talousaiheisiin tapahtumiin. Talousvalistus on osa OP Tampereen vastuullisuustyötä ja Finanssikoutsien pitämät pankkitunnit eivät sisällä tuotteidemme tai palveluidemme myyntiä tai velvoita niihin sitoutumista, joten ne sopivat erinomaisesti nuorille. Tiedustelut voi lähettää osoitteeseen markkinointi.tampere@op.fi.

 

 

Finanssikoutsi Anna

”Moikka! Olen Anna ja työskentelen OP Tampereen Privatessa asiakkuusasiantuntijana hoitaen omaa asiakassalkkuani. Huolehdin asiakkaideni elämästä ja varallisuudesta kokonaisuutena. Varmistan, että heillä on käytössään juuri heidän tarpeisiinsa sopivat ja ajantasaiset pankki- ja vakuutuspalvelut, autan heitä kartuttamaan omaisuuttaan sekä turvaamaan oman ja läheistensä talouden nyt ja tulevaisuudessa. Mielestäni talousasiat kuuluvat ihan jokaiselle. Tämän takia haluan jakaa omia vinkkejä sekä huomioita, jotta sinä voit poimia sopivat jutut omaan talouteesi. Usko pois, samoja asioita me kaikki pyörittelemme mielessämme.”

”Mun vapaa-aika menee lähinnä urheillessa ja poikani kanssa touhuillessa. Tykkään myös matkustaa ja usein vietän lomani ulkomailla. Olen huomannut, että liikunta ja matkustaminen vievät paljon rahaa. Säästämisen ohella olen alkanut miettimään, miten voisin pienentää kuluja. Nykyään lomalle lähtiessä vertailen lentojen ja hotelleiden hintoja ja haen edullisinta lähtöpäivää. En osta enää valmismatkoja. Parhaimman reissun saa, kun paketoi sen ihan itse. Otin myös uuden haasteen vastaan. Irtisanoin salijäsenyyteni ja tilalle tulivat juoksulenkit ja kotijumppa. Muutama kymppi salijäsenyydestä tekee vuodessa todella ison säästön. Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot.”

 

 

Finanssikoutsi Ossi

”Moro! Mä oon Ossi. Mun työnkuva on melkoisen laaja. Siihen kuuluu muun muassa säästäminen ja sijoittaminen, rahoitus ja uudet asiakkuudet. Näiden teemojen pohjalta tapaan ja opastan asiakkaita. Säästämisen ja sijoittamisen sekä rahoituksen osalta pidän myös luentoja erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, korkeakoulun kampuksillakin mut saattaa tavata. Työnkuvaan kuuluu paljon myös esiintyminen ja esillä oleminen Finanssikoutsin roolissa. Vapaa-aikana tykkään liikkua ja seurata taloutta.”

”Mun mielestä on tärkeää, että jo nuorena opitaan talouteen liittyviä perusasioista ja taitoja. Niillä pärjää pitkälle elämässä ja todennäköisesti myöhemmin huomaa, kuinka paljon opituista taidoista oli hyötyä. Haluankin Finanssikoutsina olla auttamassa nuoria oppimaan ja ymmärtämään talousasioita. Mun talousvinkki kuuluu näin: Jos haluat vaurastua, aloita säästäminen heti. Aloittamisen lykkäämisellä on iso merkitys säästöjesi kertymiseen.”

 

 

Finanssikoutsi Noora

”Moi! Olen Noora ja työskentelen OP Tampereessa sijoituspäällikkönä. Mulla on oma asiakassalkku, johon kuuluvien asiakkaiden pankkiasioita hoidan laajasti. Pääpainona on kuitenkin sijoitusasiat ja asiakkaiden vaurastuttaminen. Pyrin varmistamaan, että mun asiakkailla on käytössään heille parhaiten sopivat ja omien tavoitteiden mukaiset ratkaisut niin nykyhetkessä kuin jatkossakin.”

”Mä toivoisin, että säästäminen ja talousasiat olisivat jatkossa vähän vähemmän arempi aihe ja haluankin kannustaa kaikkia keskustelemaan niistä avoimesti. Säästäminen on meidän jokaisen oikeus, koska mitenpä muutenkaan niitä omia haaveita pääsisi toteuttamaan. Mun vinkki onkin simppeli: Tee päätös säästämisen aloittamisesta, niin oot heti askeleen lähempänä omien unelmien toteuttamista. Mikään summa ei ole liian pieni tai suuri vaan kaikki on kotiinpäin.”

 

 

Finanssikoutsi Valtteri

”Terve vaan, oon Finanssikoutsi Valtteri. Mä autan asiakkaita päivittäisten raha-asioiden kanssa ja neuvon myös säästämisen ja sijoittamisen suhteen. Työtehtäviin kuuluu monipuolisesti myös opiskelijayhteistyö kampuksilla. Lisäksi oon mukana erilaisissa tapahtumissa ympäri Pirkanmaata, joissa autan asiakkaita pankkiasioissa just kyseisessä paikassa ja siinä samaisessa hetkessä.”

”Haluun olla koutsina ehdottomasti tukemassa ja auttamassa nuoria pankkiasioiden suhteen, koska mun mielestä Suomeen on juurtunut huono tapa, ettei talousaiheista puhuta hirveästi edes kotona. Juurikin nuorena näihin asioihin tarvitaan erityisesti apua. Oma talousvinkkini sulle on, että tee päätös säästämisen aloittamista. Esimerkiksi rahastoihin on helppo säästää kuukausittain. Päätös aloittamisesta on juurikin se tärkein vaihe, kun puhutaan säästämisestä!”

”Vapaa-ajalla tulee paljon nähtyä kavereita ja keksitään aina heidän kanssaan jotain yhteistä tekemistä viikonlopuille. Oon myös ollu pienestä pitäen kova seuraamaan ja harrastamaan urheilua. Lähimpänä sydäntä on jääkiekko sekä jalkapallo, mitä tulee itsekin harrastettua ja seurattua tarkasti!”

 

 

Finanssikoutsi Saara

”Heippa! Mä oon Saara ja työskentelen OP Tampereessa asiakasneuvojana. Otan asiakkaita vastaan aikavarauksella, puhelimitse ja verkkoneuvottelun avulla. Mun erityisosaamisalueeseen kuuluvatkin uusien asiakkaiden pankkipalveluiden avaaminen, henkilöasiakkaiden ja erityisesti alaikäisten pankkipalveluista huolehtiminen ja säännöllinen säästäminen. Lisäksi saan toimia Finanssikoutsin roolissa.”

”Vapaa-ajalla mut saattaa löytää Pyynikin portaista hikoilemassa tai nautiskelemassa elämästä hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Mun mielestä yksi Finanssikoutsin tärkeimmistä tehtävistä on olla auttamassa nuoria oman talouden hallinnassa ja vaurastumisen alkuun pääsemisessä. Mun säästövinkki: Osta osakkeita silloin, kun graafit hehkuvat punaisella. Ajan kuluessa väri saattaa muuttua niin kauniin vihreäksi, jolloin taputat itseäsi olkapäälle!”

 

 

Finanssikoutsi Taru

”Moikka! Mä oon Taru, reippaalla ja positiivisella asenteella varustettu asiakaspalvelun ammattilainen. Työskentelen OP Tampereessa asiakasneuvojana Neuvontapalvelut-tiimissä. Meidän tiimi keskittyy henkilöasiakkaiden päivittäisten pankkipalveluiden hoitamiseen ja sen varmistamiseen, että kaikilla asiakkailla on oikeanlaiset palvelut käytössään. Työssäni pääsen kiertämään erilaisia konttoreita ympäri Tamperetta ja lisäksi autan erilaisissa tapahtumissa. On huippua, kun pääsee näkemään meidän asiakkaita!”

”Itsellenikin pankkijutut ja kaikki finanssialan termit olivat aluksi ihan hepreaa, mutta onneksi sain työtovereiksi aivan huiput tyypit, jotka neuvoivat mua mielellään alkuun. Laitoin myös omat pankkiasiat samalla järjestykseen, kun tulin pankkiin töihin. Nyt haluaisinkin auttaa kaikkia nuoria jotka kipuilevat omien taloustaitojensa kanssa. Minulta voi rohkeasti kysyä mitä vaan –  kysyvä ei tieltä eksy!”

”Ite oon huomannu käteväksi työkaluksi OP-mobiilin, sillä siellä pystyy seuraamaan omaa rahankäyttöään, tarkistamaan sijoitusten tilanteen ja tekemään vaikka vahinkoilmoituksen jos sattuu käymään köpelösti. Ja mikä tärkeintä, OP-mobiilissa voit laittaa nopeasti ja helposti viestiä jos jokin askarruttaa!
Toivottavasti törmätään joskus!”

 

 

Finanssikoutsi Elli

”Moikka, Olen Elli ja työskentelen OP Tampereessa asiakkuusneuvojana. Hoidan tällä hetkellä henkilöasiakkaiden päivittäisiin pankkipalveluihin, kuten tileihin, kortteihin ja maksamiseen liittyviä asioita ajanvarauksella. Lähitulevaisuudessa voit pyytää minulta apua myös säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvissä asioissa. Olen aikaisemmin toiminut rahoituksen parissa ja tehnyt esimerkiksi digitaalisia asunto-osakkeiden kauppoja (DIAS). Opastan mielelläni myös niissä muiden mainitsemieni asioiden ohella.

Tavoitteeni finanssikoutsina on auttaa kasvattamaan tietoisuutta talous- ja pankkiasioista sekä murtaa niihin mahdollisesti liitettyjä myyttejä ja olettamuksia. Aikaisempi kokemus tai sen puute ei mielestäni ole olennaista talous- ja pankkiasioiden oppimisessa, kunhan omien pankkiasioiden hoitoon ja asioista selvää ottamiseen löytyy kiinnostusta ja innostusta. Mitä nopeammin oman talouden ottaa laaja-alaisesti haltuun ja aloittaa vaikkapa säästämisen, sitä parempi. Jokaiseen elämäntilanteeseen on tarjolla sopivia ratkaisuja ja tapoja oman talouden seurantaan. 

Oma talousvinkkini sinulle on, että mieti, millaisia haaveita ja unelmia sinulla on elämässäsi lähitulevaisuudessa lyhyemmällä aikavälillä sekä hieman pidemmällä tähtäimellä. Ryhdy sitten tavoittelemaan niitä taloudellisesta näkökulmasta välittömästi. Kun olet asettanut selkeät tavoitteet itsellesi, on niitä kohden helpompi alkaa myös konkreettisesti etenemään.”

 

 

Finanssikoutsi Jenna

"Hei, olen Jenna ja palvelen asiakkaitamme päivittäisten pankkiasioiden, kuten tilien, korttien ja maksamisen parissa OP Tampereessa. Olen toiminut meidän kassapalveluissa, infossa ja nyt voimme tavata ajanvarauksella niin konttorilla, verkkoneuvottelussa kuin puhelimitsekin. Erityisen innoissani olen mahdollisuudesta saada toimia teille finanssikoutsina! 

Vapaa-ajallani käyn kuntosalilla ja harrastan pelastuskoiratoimintaa koirani Ipin kanssa. Opiskelen yhteiskuntatieteitä ja olen laaja-alaisesti kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta. Opinnoissani keskityn erityisesti työelämätutkimukseen. Toivon voivani olla mukana kehittämässä työelämästä sellaista, jossa sinun, tulevaisuuden työntekijän, on hyvä olla ja loistaa! 

Kaikki meistä eivät välttämättä opi taloustaitoja kotona. Olen itse saanut aikanaan hyvät eväät talousasioiden hoitoon ja säästämisen aloittamiseen OP Tampereen asiantuntijalta, jonka juttusilla kävin juuri ennen kuin täytin 18-vuotta. Siellä juttelimme oman talouden hallinnasta ja miten omien pankkiasioiden hoitaminen muuttuu, kun täysi-ikäistyy.

Finanssikoutsina haluankin antaa saman vinkin, jonka olen itse aikanani pankista saanut. Aseta itsellesi säästötavoite. Kaikilla meistä on unelmia, jotka haluamme täyttää. Me asiantuntijat autamme mielellämme valitsemaan niistä elämäntilanteeseesi sopivan ja rakentamaan suunnitelman sille, miten pääset toteuttamaan unelmasi säästämällä. Päämäärätietoinen säästäminen auttaa tekemään hyviä arjen valintoja ja näin rahaa jää myös itse elämän elämiseen."