Finanssikoutsien esittelyt

OP Tampereen Finanssikoutsit ovat finanssialan nuoria asiantuntijoita, jotka opastavat omaa itsenäistä elämää ja taloudenpitoa aloittelevia nuoria tärkeistä taloustaidoista sosiaalisessa mediassa ja YouTubessa.

Finanssikoutseja voi tiedustella pitämään pankkitunteja ala- ja yläkouluihin, lukioihin, ammattioppilaitoksiin ja korkeakouluihin tai arvoihimme ja vastuullisuustyöhömme sopiviin talousaiheisiin tapahtumiin. Talousvalistus on osa OP Tampereen vastuullisuustyötä ja Finanssikoutsien pitämät pankkitunnit eivät sisällä tuotteidemme tai palveluidemme myyntiä tai velvoita niihin sitoutumista, joten ne sopivat erinomaisesti nuorille. Tiedustelut voi lähettää osoitteeseen markkinointi.tampere@op.fi.

 

 

Finanssikoutsi Niina

”Moikka!

Olen Niina ja työskentelen OP Tampereen Yrityspankissa asiakkuusneuvojana. Hoidan muun muassa aloittavien yrittäjien yritysten pankkiasioita, päivitän palveluihin tarvittavia muutoksia sekä huolehdin, että palvelut ovat kokonaisuudessaan ajan tasalla ja yrittäjien tarpeisiin sopivat. Pääpaino työssäni on varmistaa, että yritysasiakkaiden maksuliikenne, eli yritykseen ja yrityksestä poispäin suuntautuva maksujen muodostama liikenne, on kunnossa.

Olen itse toiminut aiemmin 10 vuotta yrittäjänä, johon ponnistin suoraan koulunpenkiltä. Yrittäjyys oli upea oppikoulu taloudenhallinnasta sekä myös yrittäjyyden tuomista haasteista, vastuusta ja siitä, kuinka upeaa on tehdä omasta osaamisesta menestyvä business. Finanssikoutsina haluankin kannustaa erityisesti nuoria ja miksei vanhempiakin seuraamaan omia unelmiaan ja vaikka sitten perustamaan sen oman yrityksen - tietoa ja apua löytyy kyllä!
Vapaa-ajalla treenailen salilla ja kesät vietän mökillä sekä golfkentällä. 
Ei muuta kuin hihasta vetämään kun tavataan, niin jutellaan lisää.”

 

 

Finanssikoutsi Ossi

”Moro! Mä oon Ossi. Mun työnkuva on melkoisen laaja. Siihen kuuluu muun muassa säästäminen ja sijoittaminen, rahoitus ja uudet asiakkuudet. Näiden teemojen pohjalta tapaan ja opastan asiakkaita. Säästämisen ja sijoittamisen sekä rahoituksen osalta pidän myös luentoja erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, korkeakoulun kampuksillakin mut saattaa tavata. Työnkuvaan kuuluu paljon myös esiintyminen ja esillä oleminen Finanssikoutsin roolissa. Vapaa-aikana tykkään liikkua ja seurata taloutta.”

”Mun mielestä on tärkeää, että jo nuorena opitaan talouteen liittyviä perusasioista ja taitoja. Niillä pärjää pitkälle elämässä ja todennäköisesti myöhemmin huomaa, kuinka paljon opituista taidoista oli hyötyä. Haluankin Finanssikoutsina olla auttamassa nuoria oppimaan ja ymmärtämään talousasioita. Mun talousvinkki kuuluu näin: Jos haluat vaurastua, aloita säästäminen heti. Aloittamisen lykkäämisellä on iso merkitys säästöjesi kertymiseen.”

 

 

Finanssikoutsi Susanna

”Moi! Olen Susanna ja työskentelen OP Tampereessa asiakkuusneuvojana. Työnkuvaani kuuluu henkilöasiakkaiden päivittäispalveluista, tileistä ja maksukorteista huolehtiminen. Avaan myös uusille asiakkaille pankkipalveluita sekä autan säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvissä asioissa. Pääasiassa minut löytää OP Tampereen Hämeenkadun konttorilta, mutta kierrän myös viikoittain työskentelemässä sivukonttoreillamme. Asiakastapaamisten lisäksi olen mukana erilaisissa tapahtumissa ja messuilla. Minut voi tavata myös opiskelijakampuskiertueilla korkeakouluilla.  

Finanssikoutsina toivon, että saan jaettua tärkeää taloustietoa nuorille. Säästämisen aloittaminen kannattaa jo nuorena. Pienilläkin summilla pääsee hyvin alkuun ja pienistä puroista kasvaa lopulta suuri virta! Sijoittamiseen tutustumista ei myöskään kannata arastella, sillä alkuun pääsee helposti vaikka rahastoilla, joihin voi lähteä sijoittamaan pienelläkin summalla ja kuukausisäästämällä. 

Vapaa-aikaa vietän mieluiten tallilla hevosten kanssa. Ratsastus on ollut minulle rakas harrastus oikeastaan koko elämäni ajan. Säästän paljon muilla elämän osa-alueilla, jotta pystyn harrastamaan hevosia. Toivoisin, että jokaisella olisi joku oma juttu, intohimo, joka tuo energiaa ja iloa. Toisille se on hevoset, toisille se voi olla lätkä tai käsityöt tai vaikka osakesijoittaminen!

Jutellaan lisää, kun tavataan!”

 

 

Finanssikoutsi Valtteri

”Terve vaan, oon Finanssikoutsi Valtteri. Mä autan asiakkaita päivittäisten raha-asioiden kanssa ja neuvon myös säästämisen ja sijoittamisen suhteen. Työtehtäviin kuuluu monipuolisesti myös opiskelijayhteistyö kampuksilla. Lisäksi oon mukana erilaisissa tapahtumissa ympäri Pirkanmaata, joissa autan asiakkaita pankkiasioissa just kyseisessä paikassa ja siinä samaisessa hetkessä.”

”Haluun olla koutsina ehdottomasti tukemassa ja auttamassa nuoria pankkiasioiden suhteen, koska mun mielestä Suomeen on juurtunut huono tapa, ettei talousaiheista puhuta hirveästi edes kotona. Juurikin nuorena näihin asioihin tarvitaan erityisesti apua. Oma talousvinkkini sulle on, että tee päätös säästämisen aloittamista. Esimerkiksi rahastoihin on helppo säästää kuukausittain. Päätös aloittamisesta on juurikin se tärkein vaihe, kun puhutaan säästämisestä!”

”Vapaa-ajalla tulee paljon nähtyä kavereita ja keksitään aina heidän kanssaan jotain yhteistä tekemistä viikonlopuille. Oon myös ollu pienestä pitäen kova seuraamaan ja harrastamaan urheilua. Lähimpänä sydäntä on jääkiekko sekä jalkapallo, mitä tulee itsekin harrastettua ja seurattua tarkasti!”

 

 

Finanssikoutsi Olli

Moro! Olen Olli Majuri ja toimin kiinteistönvälittäjänä OP Koti Pirkanmaan palveluksessa. Autan asumisen asioissa niin asuntoa myytäessä kuin asuntoa ostettaessa sekä kaikissa muissakin asioissa, jotka liittyvät asumiseen. Toiselle asunto on koti, toiselle sijoitus. Samanlaisia työpäiviä ei toden totta kiinteistönvälittäjänä ole, vaan jokainen työpäivä on aidosti erilainen. Työpäiväni koostuvat pitkälti asiakkaiden tapaamisista, esittelyistä sekä lukuisista paperitöistä, jotka eivät välttämättä näy ulos päin. Kiinteistönvälittäjän työ on muutakin kuin asuntoesittelyitä ja asuntokauppojen tekoa. Vapaa-aikanani minut löytää usein urheilun parista.

On tärkeää, että jo nuorena oppii talouden perustaidot, kuten säästämisen. Oma talousvinkkini on, että juuri tänään on hyvä päivä aloittaa pitkäjänteinen säästäminen. Kuukausittaisen säästettävän summan ei tarvitse olla iso, tärkeintä on aloittaa. Säästää voi pankkitilille, rahastoihin, osakkeisiin sekä myös omaa asuntoa varten ASP-tilille. Haluankin kannustaa kaikkia nuoria aloittamaan säästämisen omaa ensiasuntoa varten mahdollisimman nuorena. Oma asunto on sekä koti että sijoitus, ja asuntoihin sijoittaminen toimii hyvänä hajautuksena esimerkiksi perinteiselle osakesijoittamiselle. Kysy minulta lisää, vastaan mielelläni!"

 

 

Finanssikoutsi Elli

”Moikka, Olen Elli ja työskentelen OP Tampereessa asiakkuusneuvojana. Hoidan tällä hetkellä henkilöasiakkaiden päivittäisiin pankkipalveluihin, kuten tileihin, kortteihin ja maksamiseen liittyviä asioita ajanvarauksella. Lähitulevaisuudessa voit pyytää minulta apua myös säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvissä asioissa. Olen aikaisemmin toiminut rahoituksen parissa ja tehnyt esimerkiksi digitaalisia asunto-osakkeiden kauppoja (DIAS). Opastan mielelläni myös niissä muiden mainitsemieni asioiden ohella.

Tavoitteeni finanssikoutsina on auttaa kasvattamaan tietoisuutta talous- ja pankkiasioista sekä murtaa niihin mahdollisesti liitettyjä myyttejä ja olettamuksia. Aikaisempi kokemus tai sen puute ei mielestäni ole olennaista talous- ja pankkiasioiden oppimisessa, kunhan omien pankkiasioiden hoitoon ja asioista selvää ottamiseen löytyy kiinnostusta ja innostusta. Mitä nopeammin oman talouden ottaa laaja-alaisesti haltuun ja aloittaa vaikkapa säästämisen, sitä parempi. Jokaiseen elämäntilanteeseen on tarjolla sopivia ratkaisuja ja tapoja oman talouden seurantaan. 

Oma talousvinkkini sinulle on, että mieti, millaisia haaveita ja unelmia sinulla on elämässäsi lähitulevaisuudessa lyhyemmällä aikavälillä sekä hieman pidemmällä tähtäimellä. Ryhdy sitten tavoittelemaan niitä taloudellisesta näkökulmasta välittömästi. Kun olet asettanut selkeät tavoitteet itsellesi, on niitä kohden helpompi alkaa myös konkreettisesti etenemään.”