225 000 euron lahjoitus shekki

Lapin osuuspankeilta 225.000 euron lahjoitus Lapin yliopistolle

Lapin osuuspankit lahjoittavat Lapin yliopistolle 225.000 euroa. OP Ryhmä lahjoittaa Suomen yliopistokoulutukseen ennätykselliset 6,3 miljoonaa euroa.

OP Ryhmä lahjoittaa maamme yliopistoille käynnissä olevalla, kesäkuussa 2017 päättyvällä rahoituskierroksella ennätykselliset 6,3 miljoonaa euroa. Kokonaisuus koostuu osuuspankkien ja OPn keskusyhteisön lahjoituksista. Lapin yliopistolle teemme yhteensä 225.000 euron lahjoituksen.

- Lappilaiset luottavat paikallisiin osuuspankkeihin, omistaja-asiakkaidemme määrän kasvu on osoitus siitä. Asiakasomisteisina pankkeina lahjoitus on mielestämme merkittävä osoitus tuesta takaisin alueellemme ja yhteisölle, jossa toimimme, sanoo Lapin OP-liiton suunnittelutoimikunnan puheenjohtaja Pentti Alaperä.

Yliopistolahjoitukset ovat osa OPn yhteiskuntavastuutoimintaa ja muodostavat merkittävän osan ryhmän hyväntekeväisyyslahjoituksista.

- Lapin yliopisto on tehnyt pitkäjänteistä työtä koulutuksen korkean tason saavuttamiseksi. Lapin osuuspankit haluavat lahjoituksellaan tukea Lapin yliopistoa tässä jatkuvassa kehitystyössä. Koulutuksen taso ja sen monialaisuus, tutkimus- ja kehitystyö ovat merkittäviä asioita Lapin elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden ylläpitämiseksi, sanoo Alaperä.

Edellisellä rahoituskierroksella OP lahjoitti yliopistoille yhteensä 3,6 miljoonaa euroa, ja oli yksi suurimmista yliopistoja rahoittavista yrityksistä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pentti Alaperä, p. 0400 690 756