OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat valitsivat edustajiston

OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaaleissa 6.-19.11. ja valitsivat keskuudestaan edustajiston. Ehdokkaita oli yhteensä 174 ja valituksi tuli 60 edustajiston jäsentä.

Vaaleilla valittu edustajisto kuvastaa pankin monipuolista omistaja-asiakaskuntaa. Mukana on niin opiskelijoita, palkansaajia, yrittäjiä kuin eläkeläisiäkin. Edustajiston jäsenistä on 33 naisia ja 27 miehiä. Tutustu uuden edustajiston kokoonpanoon tästä.

Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista. Edustajiston toimikausi on neljä vuotta.

Vaaleissa äänestettiin etupäässä sähköisesti

Äänestysprosentti OP Turun Seudun edustajiston vaaleissa oli 16,19 %. Vaaleissa annetuista äänistä 65 % annettiin sähköisen äänestyspalvelun kautta ja 35 % postiäänestyksellä. Kaikkiaan OP Turun Seudulla on äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita yli 84 000.

Suomen suurimmat sähköiset vaalit

OP Turun Seudun kanssa järjestettiin edustajiston vaalit samanaikaisesti yhteensä 81 OPssa eri puolilla Suomea. Ehdokkaita oli yhteensä yli 5600 ja edustajistoihin valittiin yhteensä yli 2300 jäsentä.
Kaikkien näissä vaaleissa äänestäneiden kesken arvotun Volkswagen Passat -hybridiauton vuodeksi käyttöön voitti Esa Salin Tampereelta.

OP Turun Seudun edustajiston vaaleissa äänestäneiden kesken arvottiin viisi Samsung Galaxy S8 -puhelinta. Arvonnassa voittivat Sirkku Ranta (Naantali), Lauri Santanen (Pori), Henriikka Viitanen (Raisio), Anja Suomi (Turku) sekä Merja Kosonen-Varjonen (Raisio). Arvonnan voittajiin on oltu yhteydessä voitosta henkilökohtaisesti.