OP Turun Seudun ja Fortumin yhteistyössä rakentama sähköautojen latauspiste Puutorille

Sähköautojen latausasema OP Turun Seudun Maariankadun palvelupisteen läheisyydessä (Puutorin parkkialue, Brahenkatu) on nyt kaikkien paikkakunnalla liikkuvien sähköautoilijoiden käytettävissä. Kahden latauspisteen asema on yksi OPn ja Fortumin yhdessä suunnittelemasta noin sadasta eri puolille Suomea rakennettavasta latausasemasta.

Sähköautojen latausaseman asennustyö Puutorille saatiin valmiiksi tammikuun lopulla. Latausaseman kaksi latauspistettä ovat kaikkien sähköautoilijoiden käytettävissä. Piste mahdollistaa sähköauton latauksen luontevasti keskusta-asioinnin aikana.

- Sähköautoilun edistäminen tämän yhteistyön kautta on meille erinomainen tapa toteuttaa yhteisöllistä rooliamme paikallisella tasolla. Haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilun kasvua ja samalla tehdä sähköautoilusta helppoa kumppanuusverkoston avulla, OP Turun Seudun muutos- ja tulevaisuusjohtaja Irma Hyvärinen kertoo.

Puutorin latausasema on osa Fortum Charge & Drive -verkostoa. Verkostossa on Pohjoismaissa jo yli 1 300 latauspistettä, joista 450 on pikalatauspisteitä. Suomessa Charge & Drive -latauspisteitä on runsaat 90, joista 35 on pikalatauspisteitä (50 kW). Fortum vastaa myös OP Turun Seudun latausaseman toimivuudesta.

Sähköauton akun lataaminen täyteen nyt rakennetun kaltaisilla puolinopeilla latauspisteillä kestää noin 2-3 tuntia riippuen autosta. On hyvä huomata, että sähköautoillessa jo ”puoli tankkia” antaa monesti hyvän useamman kymmenen kilometrin toimintamatkan. Latausasema palvelee myös erinomaisesti pistokehybridejä, joiden toimintasäde sähköllä on useimmiten vain joitain kymmeniä kilo-metrejä.

Latauksen voi käynnistää joko tekstiviestillä tai rekisteröitymällä Fortum Charge & Drive -verkoston käyttäjäksi, jolloin lataus onnistuu RFID-avaimella tai mobiilisovelluksella. Latauspisteillä voivat ladata käytännössä kaikki erilaiset sähköautot ja pistokehybridit. Latauksessa käytetään niin sanottua Type2-latausjohtoa, joka asiakkaalla on autossa mukana ja joka on vakiintunut julkisissa latauspisteissä käytettäväksi standardiksi.

OPn ja Fortumin yhteistyö on erinomainen esimerkki siitä, miten Suomessa voidaan yhdessä edistää sähköautoilua. Käytännössä nyt suunnitellut noin 100 latauspistettä tarkoittavat noin kolmanneksen lisäystä julkisten latauspisteiden määrään Suomessa.

Lisätietoja:
OP Turun Seutu
- Irma Hyvärinen, muutos- ja tulevaisuusjohtaja, puh. 050 303 8160, irma.hyvarinen@op.fi
Fortum
- Rami Syväri, Fortum Charge & Drive, kehitysjohtaja, puh. 040 709 5566, rami.syvari@fortum.com
- Tero Era, Fortum viestintä, puh. 050 541 6337, tero.era@fortum.com

_ _ _

OP Ryhmä
OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jonka perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle. OP Ryhmän muodostavat noin 170 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Ryhmässä työskentelee 12 000 työntekijää. Ryhmällä on noin 1,7 miljoonaa omistaja-asiakasta ja kaikkiaan 4,3 miljoonaa asiakasta. www.op.fi

Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa yli 1200 latauspisteestä. Suomessa latauspisteitä on 90, joista 35 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com. Fortum Charge & Drive tarjoaa myös edistyneen pilvipohjaisen palveluratkaisun latauspalveluoperaattoreille ja latausinfrastruktuuriin sijoittaville toimijoille.