Merimaskun Osuuspankki ja Turun Seudun Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä

Merimaskun Osuuspankki ja Turun Seudun Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä ensi keväänä. Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Merimaskun Osuuspankin ja Turun Seudun Osuuspankin hallitukset ovat tehneet yhdistymisvaihtoehdosta perusteellisen selvityksen ja ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla. Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet järjestely- ja sulautumisasiakirjat. Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä 13.12.2018 Merimaskun Osuuspankin osuuskunnan kokouksessa ja Turun Seudun Osuuspankin edustajiston kokouksessa. Suunnitelman mukaan yhdistyminen tapahtuisi 30.4.2019, kertoo Turun Seudun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jarna Heinonen

Molemmat yhdistyvät pankit ovat taloudeltaan vahvoja. Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat kuitenkin pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. 

–Tavoitteena on palvelukyvyn ja ennen kaikkea asiakkaiden tarpeiden pohjalta paras malli, sanoo Merimaskun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Olavi Sahlsten.

Asiakkaat hoitavat arkiset pankki- ja vakuutusasiansa kasvavassa määrin verkossa ja mobiilissa. Konttorissa tai verkkoneuvottelussa halutaan tavata silloin, kun kaivataan vaativaa neuvontapalvelua. 

– Kun asiakkaiden käyttäytyminen ja tarpeet muuttuvat, myös osuuspankkien on muututtava. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa. Asiantuntemus lisääntyy ja vahva pankki pystyy paremmin vastaamaan yritysten rahoitustarpeisiin, sanoo Merimaskun Osuuspankin toimitusjohtaja Sauli Jalonen.

Paikallisuus säilyy

Yhdistymistä on valmisteltu hyvässä ja yhtenäisessä hengessä ja pankkien hallitukset ovat yhtä mieltä siitä, että yhdistyminen olisi ennen kaikkea asiakkaiden etu. 

Merimaskun Osuuspankin omistaja-asiakkaat siirtyisivät Turun Seudun Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuisivat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi.

Suunnitelman mukaan Merimaskun Osuuspankin henkilökunta siirtyisi Turun Seudun Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja toimitusjohtajana jatkaisi Turun Seudun Osuuspankin nykyinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario.

Keskustelu- ja infotilaisuus omistaja-asiakkaille

– Järjestämme Kultaranta Resortissa (Särkänsalmentie 178, 21100 Naantali) kaikille omistaja-asiakkaille avoimen keskustelu- ja infotilaisuuden tiistaina 16.10. kello 18.00 alkaen. Pankkimme omistaja-asiakkailla on tällöin mahdollisuus perehtyä tarkemmin pankkien yhdistymissuunnitelmaan ja keskustella siitä yhdessä. Lämpimästi tervetuloa, toivottaa Merimaskun Osuuspankin toimitusjohtaja Sauli Jalonen.