Reppu joka selkään - koulureppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu. Turun alueella kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin OP Turun Seudun palvelupisteisiin niiden aukioloaikoina.

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyihin koulutarvikkeisiin. Uusi reppu varmistaa, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. Reppujen lisäksi keräyksen kohteena ovat penaalit. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

- Reppu symboloi hyvin konkreettisesti koulun alkua. Monesti muistamme pitkälle aikuisuuteen saakka, millainen reppu selässä kuljimme kouluun. Haluamme luoda näitä pieniä mieleenpainuvia hetkiä myös tänä vuonna koulutielle lähteville, sanoo HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Lahjoitukset voi toimittaa 2.-31.7.2018 OP Turun Seudun palvelupisteisiin tai postitse osoitteella OP Turun Seutu, Maariankatu 4, 20100 Turku. Palvelupisteestä löytyvällä lahjoituspisteellä lahjoittaja voi kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. OP toimittaa reput HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

- Reppukeräys on vaivaton ja konkreettinen tapa tehdä hyvää. OP Turun Seutu on erittäin mielellään mukana keräyksessä, nyt jo toista kertaa. Viime vuonna alueella kerättiin yli 200 reppua vähävaraisille lapsille ja toivottavasti tänä vuonna rikotaan tuo määrä!, OP Turun Seudun toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario toteaa.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia 19 paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajenee 46 paikkakunnalle. Reppuja kerätään seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Eurajoki, Hamina, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Imatra, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Keuruu, Kirkkonummi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Merikarvia, Mikkeli, Mänttä-Vilppula, Naantali, Orivesi, Oulu, Parainen, Pori, Porvoo, Pälkäne, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Seinäjoki, Tampere, Tornio, Turku, Ulvila, Vaasa, Vantaa, Vehmaa, Vihti ja Ylivieska.

Reppu joka selkään -tempaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 osana OPn lahjaa satavuotiaalle Suomelle. Juhlavuoden kunniaksi jokainen OPn työntekijä sai tehdä päivän vapaaehtoisena työajallaan. Osana lahjaa OP avasi vapaaehtoistyön välityspalvelun Hiiop100.fi. OP jatkaa kampanjaa osana yhteiskuntavastuutaan.

OP Turun Seutu toimii Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin, Paraisten, Raision, Ruskon ja Vehmaan kuntien alueilla. Kahdeksan kunnan alueella palvelee noin 250 alan ammattilaista. Olemme jäsentemme omistama pankki, jonka arvopohjana on ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. OP Turun Seudun omistavat sen omistaja-asiakkaat, joita vuoden 2017 lopussa oli yli 87 500. 

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisätietoja:

OP Turun Seutu, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mari Boman-Lassander, mari.boman-lassander@op.fi, p. 050 376 4134, tai viestintä- ja markkinointiasiantuntija Maria Koponen, maria.koponen@op.fi, p. 040 191 7420

Valtakunnalliset haastattelupyynnöt ja lisätietoja viestinta@op.fi, p. 050 523 9904