OP Uusimaan omistaja-asiakkaat valitsivat edustajiston

OP Uusimaan omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaaleissa 7.–17.11. ja valitsivat keskuudestaan edustajiston seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

– OP Uusimaassa valittiin edustajisto nyt ensimmäisen kerran. OP Uusimaa aloitti toimintansa 1. elokuuta kun OP Helsinki, OP Itä-Uusimaa ja OP Uusimaa yhdistyivät. On hienoa, että yli 15 100 omistaja-asiakastamme osallistui pankkimme edustajiston valintaan, toteaa OP Uusimaan toimitusjohtaja Olli Lehtilä.  

Edustajistoon valittiin 100 jäsentä, 521 ehdokkaan joukosta. Edustajiston jäsenistä 59 on naisia ja 41 miehiä. Mukana on niin opiskelijoita, palkansaajia, eri alojen yrittäjiä kuin eläkeläisiäkin. 

– Halusimme pankille edustajiston, joka mahdollisimman paljon kuvastaisi pankin monipuolista omistaja-asiakaskuntaa. Vaaleilla valittu edustajisto on pankkimme näköinen. Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on omistaja-asiakas ja ääni -periaate, sanoo OP Uusimaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Ulla-Mari Karhu. 

Edustajistoon valittujen nimet ovat nähtävillä verkkosivuilla osoitteessa www.op.fi/web/op-uusimaa/edustajiston-vaalit

Edustajisto on tärkeä linkki asiakkaiden ja pankin välillä. Omistaja-asiakkaiden toiveet kulkevat edustajiston kautta pankkiin, ja toisaalta edustajisto tarjoaa jäsenille tuoreinta tietoa esimerkiksi pankin palveluista. 

Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.