Omistaja-asiakkaana sinä voit vaikuttaa!

Helsingin Seudun, Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan Osuuspankkien yhdistymisen myötä syntyy uusi Uudenmaan Osuuspankki. Uusi Uudenmaan Osuuspankki tarvitsee omistaja-asiakkaitaan mukaan vaikuttamaan. Nyt on sinun aikasi vaikuttaa äänestämällä ja lähtemällä ehdokkaaksi pankkisi edustajistoon.

Uuden Uudenmaan Osuuspankin edustajisto valitaan vaaleilla marraskuussa ja omistaja-asiakkaat pääsevät äänestämään. Vaaliessa voivat äänestää ne uuden Uudenmaan Osuuspankin omistaja-asiakkaat, jotka ovat liittyneet Helsingin Seudun, Itä-Uudenmaan tai Uudenmaan Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2022.

Vuoden 2022 edustajiston vaalissa uuden OP Uusimaan edustajistoon valitaan yhteensä 100 henkilöä neljästä vaalipiiristä:

  • Itä-Uudenmaan vaalipiiristä valitaan 20 jäsentä (nykyisen OP Itä-Uusimaan toimialue)
  • Länsi-Uudenmaan vaalipiiristä valitaan 18 jäsentä ja Keski-Uudenmaan vaalipiiristä 32 jäsentä eli yhteensä 50 jäsentä (nykyisen OP Uusimaan toimialue)
  • Helsingin vaalipiiristä valitaan 30 jäsentä (nykyisen OP Helsingin toimialue)

Haluatko vaikuttaa?

Asetu ehdolle uuden Uudenmaan Osuuspankin edustajistoon. Ehdokkaaksi on mahdollista asettua verkossa tai osuuspankkisi konttorissa 25.8-14.9.2022. Sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan osuuspankkisi päätöksentekoon ja pääset mukaan edistämään paikallista elinvoimaa.

Voit ilmoittaa jo nyt halukkuutesi asettua ehdokkaaksi edustajiston vaaleihin. Alla olevasta linkistä pääset kyselyyn, johon voit täyttää tietosi, jotta me voimme olla sinuun yhteydessä ennen ehdolle asettumisen alkamista.

Tärkeät päivämäärät

  • Liity omistaja-asiakkaaksi viimeistään 31.5.2022 
  • Ehdokkaaksi ilmoittautuminen 25.8. – 14.9.2022
  • Äänestäminen 7. – 17.11.2022
  • Vaalien tulos julkistetaan 2.12.2022

Tarvitsemme edustajistoon aktiivisia omistaja-asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista ja tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa. Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaa­mista. Asenne ratkaisee.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua jokainen hyvämaineinen pankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt nykyisen Helsingin Seudun Osuuspankin omistaja-asiakkaaksi viimeistään 31.5.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään ehdokashankinnan aikana. 

Uuden Uudenmaan Osuuspankin edustajiston vaalien ehdokkaaksi voivat ilmoittautua myös omistaja-asiakkaat, jotka ovat liittyneet nykyisten Uudenmaan tai Itä-Uudenmaan Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2022.

Voit ilmoittautua ehdokkaaksi verkossa tai osuuspankkisi konttorissa 25.8-14.9.2022 välisenä aikana.

Ehdokkuutesi vahvistamiseksi tarvitaan yksi uuden Uudenmaan Osuuspankin omistaja-asiakas, joka täyttää ja allekirjoittaa kannatusilmoituksen.  

Huomioitahan, että ehdokkaaksi eivät voi asettua osuuspankin palveluksessa olevat henkilöt eivätkä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsenet.

Edustajiston vaalien äänestäminen tapahtuu 7. – 17.11.2022. Ennen vaalien alkamista jokainen omistaja-asiakas saa tiedon äänioikeudestaan sähköisesti op.fi-palvelussa sekä OP-mobiilissa tai postitse kirjeenä.

Äänioikeus on kaikilla uuden Uudenmaan Osuuspankin omistaja-asiakkaille, jotka ovat liittyneet nykyisen Helsingin Seudun, Itä-Uudenmaan tai Uudenmaan Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2022.

Toivomme, että näissä vaaleissa mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme antaisi oman äänensä kuulua.

Suomi ja me suomalaiset olemme tiukoissa paikoissa lujaa tekoa. Kun moni asia on ollut monimutkaista ja vaikeaa, meiltä on löytynyt kykyä puhaltaa yhteen Suomeen. Nousta kokoamme suuremmaksi ja nähdä meissä piilevä hyvä. 

Me OP Ryhmässä haluamme edistää elämänrikkauden perustuksia: koko Suomen taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP:lle yhteisestä tulevaisuudesta välittäminen on pysyvä normaali. Yhdessä kahden miljoonan omistaja-asiakkaamme kanssa meissä on voimaa vastuun kantajiksi ja tekijöiksi.

Osuuspankkisi omistaja-asiakkaiden keskuudestaan valitsema edustajisto hyväksyy muun muassa osuuspankin tilinpäätöksen ja tekee merkittävimmät pankin toimintaa koskevat päätökset. Edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa.

Edustajiston jäsenenä pääset osallistumaan kokousten lisäksi erilaisiin koulutuksiin ja pääset luomaan uusia verkostoja. Edustajistossa saat tietoa ja kokemusta, josta on hyötyä muillakin elämänaloilla. Pankin hallinnossa voit myös vaikuttaa alueellisen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin edistämiseen.