pohjolan op

Pohjolan Osuuspankki – Katse tulevaan jo sata vuotta.

Olemme jo sata vuotta katsoneet kohti tulevaa yhdessä lappilaisten asiakkaidemme kanssa. Teemme niin jatkossakin.

Tänä vuonna sata vuotta täyttävä Pohjolan Osuuspankki juhlistaa virstanpylvästään unelmakilpailulla ja useilla tapahtumilla

 

Asiakkaidensa omistama Pohjolan Osuuspankki on auttanut lappilaisia katsomaan tulevaan jo vuosisadan ajan. Pohjoisten unelmien toteuttaminen on myös juhlavuoden teema ja asiakaskilpailun aihe.

Pohjolan Osuuspankin toiminta alkoi Jaatilan-Muurolan kyläkassana vuonna 1922. Sata vuotta myöhemmin pankin pääkonttori sijaitsee keskellä Rovaniemeä Koskikadun uudenkarheassa Kasööri-toimitalossa. Rakennuksen nimi kumartaa pankin juuriin osana paikallista elinkeinoelämää: kasööri tunnettiin tukinuitossa kassanhoitajana.

Kuluneen vuosisadan aikana Lappi, sen asukkaat ja elinkeinot sekä Pohjolan Osuuspankki ovat käyneet läpi huikeita mullistuksia.

– Juuremme ovat asiakkaidemme omistamissa kyläkassoissa. Siitä kehityimme sodanjälkeisen jälleenrakennuksen rahoituksen varmistajaksi, ja vuoden 1970 fuusion jälkeen olemme kasvaneet isoksi osuuspankiksi ja markkinajohtajaksi Lapissa. Tänäkin päivänä toimintamme ytimessä on omistaja-asiakkaidemme etujen ajaminen, kertoo Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Kokkonen, joka on mukana työstämässä pankin juhlavuoden historiikkia.

 

Juhlavuoden kilpailu kutsuu lapset ja aikuiset kertomaan unelmistaan

Arjen työ Pohjolan Osuuspankissa tiivistyy unelmien edistämiseen: jo sata vuotta pankki on auttanut lappilaisia ihmisiä ja yrityksiä tekemään haaveistaan totta. Juhlavuoden kunniaksi järjestettävän kilpailun aiheeksi valikoitui luontevasti asiakkaiden unelmat.

– Haluamme kuulla lappilaisten unelmista ja auttaa niiden toteuttamisessa. Siksi myös kilpailun pääpalkintona on 2 000 euron rahastolahjakortti: mukavan konkreettinen pesämuna oman unelman tavoitteluun, avaa Pohjolan Osuuspankin asiakkuuspäällikkö Anu Huhanantti.

Kilpailuun voi osallistua kertomalla unelmastaan lyhyesti Pohjolan Osuuspankin verkkosivustolla helmikuun alusta alkaen. Lapsille on oma piirustuskilpailu, jonka aiheena ovat niin ikään unelmat. Lasten sarjassa useampi osallistuja palkitaan 500 euron lahjakortilla ja valikoidut työt pääsevät esille pankin palvelupisteiden näytöille ympäri Lapin.

– Toivomme saavamme runsaasti piirustuksia pieniltä unelmoijilta! Huhanantti lisää.

 

Suuria ja pieniä tapahtumia läpi juhlavuoden

Pohjolan Osuuspankin juhlavuosi huipentuu syyskuun puolenvälin kahteen tapahtumaan: talouselämän sidosryhmille suunnattuun seminaariin Kulttuuritalo Korundissa ja yleisökonserttiin Lordin aukiolla Rovaniemen keskustassa. Lauantaina 17. syyskuuta järjestettävän konsertin pääesiintyjiksi on kiinnitetty Elastinen ja Hevisaurus.

Pienempiä tapahtumia järjestetään juhlavuonna entistä näyttävämmin ja juhlaväreissä eri paikkakunnilla Lapissa. Lasten ja nuorten hiihdon Hippo-cup helmi-maaliskuussa Rovaniemellä on saanut taustajoukkoihinsa osaamista lajin huipulta.

– Hippo-cupin hiihtotapahtumat ovat mukavaa yhteistä ajanvietettä koko perheelle. Vaikka kaikissa ikäsarjoissa hiihdetään numerolappu rinnassa, etusijalla on olla mukana ja pitää hauskaa suksilla, kertoo maastohiihdon moninkertainen arvokisamitalisti ja Ounasvaaran Hiihtoseuran hiihtokoulun rehtori Pirjo Muranen.

Hippo-cupiin osallistuminen on ilmaista alle kuusivuotiaista 14-vuotiaisiin asti. Arki-iltoina järjestettävissä hiihtotapahtumissa hiihtäjänalkuja viihdyttävät monelle tutut Hippo-hahmot.

2022 on Pohjolan Osuuspankin 100. juhlavuosi ja OP Ryhmän 120. juhlavuosi.

 

Lue lisää juhlavuoden tapahtumista ja kilpailusta osoitteesta op.fi/pohjolan

 

Lisätiedot:

Mikko Kokkonen

Toimitusjohtaja, Pohjolan Osuuspankki

040 761 3112

mikko.kokkonen@op.fi