Pohjolan Osuuspankki

Helmipalkinto 2021

Pohjolan Osuuspankki myöntää vuosittain 10.000 euron suuruisen Helmi-palkinnon.

Tunnustus annetaan kiitokseksi yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminut ansioituneella tai esimerkillisellä tavalla Lapin tai sen asukkaiden hyväksi tai tehnyt Lappia tai pankin toimialueen jotakin kuntaa tai kylää myönteisellä tavalla tunnetuksi. Palkinto voidaan myöntää myös yhteisölle tai yksityiselle, joka on kunnostautunut tieteen, taiteen, kulttuurin tai urheilun alueella. 

Helmi-palkinto jaettiin tänään ja vuoden 2021 Helmi-palkinnon saajat ovat:    

Pekka Salminen, joka tunnetaan hyväntekijänä sekä kuntayhteisönsä ja länsirajan erilaisten tempausten dynamona. Salminen on toiminut esimerkiksi kulttuuri- ja urheiluhankkeiden sekä erilaisten vapaa-ajan tapahtumien koordinoijana. Näiden tapahtumien ja tilaisuuksien äärelle kokoonnutaan laajalti ympäri maakuntaa ja valtakunnallisesti. Ammatissaan Salminen on Lapissa laajasti tunnustettu ja arvostettu eläinlääkäri, jolle potilaita tuodaan kauempaakin kuin länsirajan kunnista. Kaikessa tekemisessään Salminen toimii suurella sydämellä.

Vapaaehtoistyönkeskus Neuvokas

Rovaniemen Neuvokas on yli 100 järjestön yhteenliittymä, jonka vastuullisena taustayhteisönä on vuodesta 1995 alkaen toiminut Rovaniemen Seudun Mielenterveysseura ry. Neuvokas vastaa Suomen pohjoisimman vapaaehtoistyönkeskuksen toiminnasta ja sen yli 220 toimivan vapaaehtoisen hyvinvoinnista. Yhteisön arvoja kuvaa yhdessä tekeminen. Toiminta on luotettavaa, avointa ja läpinäkyvää.

Palkinnon tulivat vastaanottamaan toiminnanjohtaja Suvimaria Saarenpää sekä puheenjohtaja Kaisa Kostamo-Pääkkö.

 

Vuoden 2021 Helmi-palkintotyöryhmään kuuluivat:

  • puheenjohtajana maakuntajohtaja Mika Riipi, Lapin liitto
  • rehtori Antti Syväjärvi, Lapin yliopisto
  • palvelualuejohtaja Merja Tervo, Rovaniemen kaupunki
  • toimittaja Pekka Viinikka, YLE
  • sihteerinä toimitusjohtaja Mikko Kokkonen, Pohjolan Osuuspankki