Lahjoitus Lapin yliopistolle

OP Kemin Seutu, OP Tornio, OP Ylitornio ja Pohjolan Osuuspankki lahjoittavat yhteensä 65 000 euroa Lapin yliopistolle

Neljän osuuspankin toimitusjohtajat vierailivat Lapin yliopistolla 9. kesäkuuta 2022. Vierailunsa yhteydessä osuuspankit luovuttivat yhteensä 65 000 euron lahjoituksen Lapin yliopistolle.

– Yliopistolahjoitus on osa meidän yhteistä yhteiskuntavastuutoimintaamme. Omistaja-asiakkaidemme omistamina pankkeina lahjoitus on mielestämme merkittävä osoitus tuesta takaisin alueellemme ja yhteisölle, jossa toimimme, sanoo OP Kemin Seudun toimitusjohtaja Heikki Palosaari.

– Lappilaisina toimijoina meille on tärkeää edistää monipuolista tutkimusta ja osaamista sekä alueellisesti että paikallisesti. Lapin yliopisto on tehnyt pitkäjänteistä työtä koulutuksen korkean tason saavuttamiseksi, toteaa OP Tornion toimitusjohtaja Terhi Kuivila.

– Olemme vahvistaneet suomalaisten arjen talousosaamista jo yli 100 vuoden ajan, ja yliopistojen kautta tuemme huippuosaamista, lisää Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Kokkonen.

Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi kiittää lahjoituksesta. Syväjärven mukaan osuuspankkien lahjoitus auttaa kehittämään yliopiston opetusta ja tieteellistä ja taiteellista toimintaa. Lahjoitus vahvistaa yliopiston vaikuttavuutta ja edistää toimintaa myös alueen parhaaksi.

– Meille on tärkeää, että lappilaisilla nuorilla on mahdollisuus opiskella kotimaakunnassa. Lapin yliopisto, koulutuksen taso ja sen monialaisuus, tutkimus- ja kehitystyö ovat merkittäviä asioita Lapin elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden ylläpitämiseksi, kiteyttää OP Ylitornion toimitusjohtaja Laura Harju-Autti

Lisätietoja antavat:

OP Kemin Seutu:
toimitusjohtaja Heikki Palosaari, puh. +358 10 25 87120

OP Tornio:
toimitusjohtaja Terhi Kuivila, puh. +358 10 25 76811

OP Ylitornio:
toimitusjohtaja Laura Harju-Autti, puh. +358 10 25 75130

Pohjolan Osuuspankki:
toimitusjohtaja Mikko Kokkonen, puh. +358 10 25 39430