Matkustajavakuutus tai Pohjola määräaikainen matkustajavakuutus tai Easy matkustajavakuutus

Matkani peruuntui oman tai matkakumppanin sairastumisen vuoksi

Peruuntuminen korvataan oman äkillisen sairastumisesi vuoksi. Matkan peruuntuminen voi olla korvattava myös matkakumppanin tai muun vakuutusehdoissa mainitun henkilön äkillisen vakavan sairastumisen vuoksi.

Matkan peruuntumista ei korvata, jos olet karanteenissa muun kuin vakuutusehdoissa mainitun henkilön sairastumisen vuoksi, esimerkiksi koululuokkasi on asetettu karanteeniin.

Matkani peruuntui muusta syystä

Ei korvata matkan peruuntumista:

  • matkakohteen olosuhteiden, kuten kohteessa todetun koronavirusepidemian vuoksi,
  • matkaan liittyvän tapahtuman peruuntumisen vuoksi,
  • lentoyhtiön tai muun liikennöitsijän peruessa matkan,
  • kohdemaan kiellettyä matkustamisen tai evättyä viisumin.

Lentojen ja muiden matkaan liittyvien palvelujen, kuten majoituksen osalta ole yhteydessä matkan tai matkapalvelun järjestäjään. 

Ennen korvauksen hakemista matka tulee perua matkanjärjestäjälle tai palveluntarjoajalle ja hakea näiltä sopimuksen mukaiset palautukset.            

Evakuointikulut                       

Ei korvata.

Matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen

Jos myöhästyt matkalta tai joudut odottamaan matkalle pääsyä lentoliikenteeseen tai julkiseen liikenteeseen kohdistuvien viranomaistoimenpiteiden vuoksi (esim. lento perutaan viranomaisten suljettua lentokentän), sinulla saattaa olla mahdollisuus saada korvausta matkustajavakuutuksen perusteella. Lisää ohjeita vahinkotilanteeseen löydät Pohjola Vahinkoavusta.

Jos tarvitset lääkärinapua matkalla

Koronavirukseen sairastuminen ulkomaanmatkalla korvataan matkasairautena.

Pohjola Matkahätäpalvelu +358 102 530 011 tarjoaa 24/7

  • apua luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan
  • henkilökohtaista tukea sairaus- tai loukkaantumistilanteessa
  • maksusitoumuksen sairaalahoitoon, leikkaukseen tai muuhun toimenpiteeseen
  • yhteyden lääkäriin, jonka kanssa voit keskustella esimerkiksi sinulle ehdotetusta hoidosta.

Jos olet kotimaanmatkalla ja epäilet sairastuneesi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, älä hakeudu suoraan lääkäriin vaan toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan. Ota puhelimitse yhteyttä oman alueesi sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen.

Pohjola Vahinkoavusta saat ohjeet kaikkiin vahinkotilanteisiin ja löydät korvauskumppaniemme yhteystiedot matkakohteessasi ulkomailla. Sairauden ja tapaturman hoidon kannalta tärkeät palvelunumeromme, Pohjola Matkahätäpalvelu ja Pohjola Terveysmestari, ovat Vahinkoavussa aina mukanasi. Vahinkoavun löydät osoitteesta vahinkoapu.pohjola.fi ja OP-mobiilista tai OP-yritysmobiilista.