Korona ja Pohjola Matkustajavakuutus

Tiedot siitä miten Pohjola Matkavakuutus korvaa koronaviruksen vaikutuksia matkustamiseen.

Matkani peruuntui oman tai matkakumppanin sairastumisen vuoksi

Peruuntuminen korvataan oman äkillisen sairastumisesi vuoksi peruuntumisturvasta. Matkan peruuntuminen voi olla korvattava myös matkakumppanin tai muun vakuutusehdoissa mainitun henkilön äkillisen vakavan sairastumisen vuoksi.

Matkan peruuntumista ei korvata, jos olet karanteenissa muun kuin vakuutusehdoissa mainitun henkilön sairastumisen vuoksi, esimerkiksi koululuokkasi on asetettu karanteeniin.

Matkani peruuntui muusta syystä

Ulkomaan matkat

Koronavirusepidemian vuoksi Suomen ulkoministeriö on 12.3.2020 alkaen suositellut välttämään matkustamista kaikkialle ulkomaille. Ennen 12.3.2020 Suomen ulkoministeriö oli suositellut välttämään matkustamista epidemia-alueille, joita ovat Kiina, Italia, Etelä-Korean Daegun kaupunki ja Pohjois-Gyeongsangin maakunta, Iran, Saksan Nordrhein-Westfalen ja Itävallan Tirol.

Pohjola Matkustajavakuutuksen Matkustajan kriisiturvasta korvataan matkojen peruuntumisia, jos Suomen ulkoministeriö on suositellut välttämään matkustamista matkakohteeseen ja matkan alkuun on aikaa alle 60 vrk.

  • Mikäli matkasi alkuun on 59 vrk tai vähemmän, voit perua matkan ja hakea peruuntumiskuluista korvausta.
  • Mikäli matkasi alkuun on aikaa 60 vrk tai enemmän, tarkkaile tilannetta. Matkustajan kriisiturvasta ei voida korvata matkan peruuntumista, jos matkan alkamiseen on perumisen hetkellä aikaa enemmän kuin 59 vrk.

12.3.2020 tai sen jälkeen ostettu Pohjola Matkustajavakuutus, johon sisältyy Matkustajan kriisiturva, ei korvaa ulkomaanmatkan peruuntumisia, jos matkan peruuntumisen syynä on koronavirus.

Jos matka on varattu 12.3.2020 jälkeen, Matkustajan kriisiturvasta ei korvata koronaviruksen vuoksi peruuntuneita ulkomaanmatkoja.

Ennen korvauksen hakemista matka tulee perua matkanjärjestäjälle tai palveluntarjoajalle ja hakea näiltä sopimuksen mukaiset palautukset.

Kotimaan matkat

Suomen hallitus on todennut 16.3.2020 Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi ja kehottanut välttämään kotimaanmatkailua 13.4.2020 asti.

Pohjola Matkustajavakuutuksen kriisiturvasta korvataan kotimaanmatkojen peruuntumisten kuluja, jos kotimaan matkalla voimassa oleva vakuutus on otettu ennen 16.3.2020 ja

  • matka on peruttu aikaisintaan 16.3.2020 tai sen jälkeen ja
  • matkalle lähtö tapahtuisi ennen 13.4.2020.

Emme korvaa Matkustajan kriisiturvasta 16.3.2020 tai sen jälkeen varattujen matkojen peruuntumiskuluja.

Evakuointikulut

Korvataan Pohjola Matkustajavakuutuksen Matkustajan kriisiturvasta, mikäli viranomainen kehottaa poistumaan kohteesta.

Suomen hallitus on 16.3.2020 linjannut ettei Suomen kansalaisten tai Suomessa asuvien henkilöiden tule matkustaa ulkomaille. Lisäksi suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen.  Pohjola Matkustajavakuutuksen Matkustajan kriisiturvasta voidaan 16.3.2020 alkaen korvata evakuointikuluina ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja ulkomailta Suomeen. Tämän hetken tiedon mukaan hallituksen suositus on voimassa 13.4.2020 saakka.

Matkan on tullut alkaa ennen Suomen ulkoministeriön suositusta välttää matkustamista matkakohteeseen. Koronavirusepidemian vuoksi Suomen ulkoministeriö on 12.3.2020 alkaen suositellut välttämään matkustamista kaikkialle ulkomaille. Ennen 12.3.2020 Suomen ulkoministeriö oli suositellut välttämään matkustamista epidemia-alueille, joita ovat Kiina, Italia, Etelä-Korean Daegun kaupunki ja Pohjois-Gyeongsangin maakunta, Iran, Saksan Nordrhein-Westfalen ja Itävallan Tirol.

Evakuoinnin järjestämiseksi suosittelemme olemaan yhteydessä matkanjärjestäjään tai palveluntarjoajaan.

Matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen

Jos myöhästyt matkalta tai joudut odottamaan matkalle pääsyä lentoliikenteeseen tai julkiseen liikenteeseen kohdistuvien viranomaistoimenpiteiden vuoksi (esim. lento perutaan viranomaisten suljettua lentokentän), sinulla saattaa olla mahdollisuus saada korvausta matkustajavakuutuksen perusteella. Lisää ohjeita vahinkotilanteeseen löydät Pohjola Vahinkoavusta.

Jos tarvitset lääkärin apua matkalla

Koronavirukseen sairastuminen matkalla korvataan matkasairautena.

Pohjola Matkahätäpalvelu +358 102 530 011 tarjoaa 24/7

  • apua luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan
  • henkilökohtaista tukea sairaus- tai loukkaantumistilanteessa
  • maksusitoumuksen sairaalahoitoon, leikkaukseen tai muuhun toimenpiteeseen
  • yhteyden lääkäriin, jonka kanssa voit keskustella esimerkiksi sinulle ehdotetusta hoidosta.

Jos olet kotimaanmatkalla ja epäilet sairastuneesi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, älä hakeudu suoraan lääkäriin vaan toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan. Ota puhelimitse yhteyttä oman alueesi sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen.

Pohjola Vahinkoavusta saat ohjeet kaikkiin vahinkotilanteisiin ja löydät korvauskumppaniemme yhteystiedot matkakohteessasi ulkomailla. Sairauden ja tapaturman hoidon kannalta tärkeät palvelunumeromme, Pohjola Matkahätäpalvelu ja Pohjola Terveysmestari, ovat Vahinkoavussa aina mukanasi. Vahinkoavun löydät osoitteesta vahinkoapu.pohjola.fi ja OP-mobiilista tai OP-yritysmobiilista.