Korona ja Yrityksen matkaturva

Matkani peruuntui oman tai matkakumppanin sairastumisen vuoksi

Peruuntuminen korvataan oman äkillisen sairastumisesi vuoksi peruuntumisturvasta. Matkan peruuntuminen voi olla korvattava myös matkakumppanin tai muun vakuutusehdoissa mainitun henkilön äkillisen vakavan sairastumisen vuoksi.

Matkan peruuntumista ei korvata, jos olet karanteenissa muun kuin vakuutusehdoissa mainitun henkilön sairastumisen vuoksi, esimerkiksi koululuokka on asetettu karanteeniin.

Matkani peruuntui muusta syystä

Ei korvata matkan peruuntumista: 

  • matkakohteen olosuhteiden, kuten kohteessa todetun koronavirusepidemian vuoksi.
  • matkaan liittyvän tapahtuman peruuntumisen vuoksi. 
  • lentoyhtiön tai muun liikennöitsijän peruessa matkan.
  • kohdemaan kiellettyä matkustamisen tai evättyä viisumin. 

Lentojen ja muiden matkaan liittyvien palvelujen, kuten majoituksen osalta ole yhteydessä matkan tai matkapalvelun järjestäjään.

Ennen korvauksen hakemista matka tulee perua matkanjärjestäjälle tai palveluntarjoajalle ja hakea näiltä sopimuksen mukaiset palautukset.

Evakuointikulut

Korvataan Yrityksen Matkaturvan evakuointiturvasta, mikäli viranomainen kehottaa poistumaan kohteesta.

Suomen hallitus on 16.3.2020 linjannut ettei Suomen kansalaisten tai Suomessa asuvien henkilöiden tule matkustaa ulkomaille. Lisäksi suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Yrityksen matkaturvan evakuointiturvasta voidaan 16.3.2020 alkaen korvata evakuointikuluina ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja kotimaahan tai komennusmaahan. Tämän hetken tiedon mukaan hallituksen suositus on voimassa 13.4.2020 saakka.

Matkan on tullut alkaa ennen Suomen ulkoministeriön suositusta välttää matkustamista matkakohteeseen. Koronavirusepidemian vuoksi Suomen ulkoministeriö on 12.3.2020 alkaen suositellut välttämään matkustamista kaikkialle ulkomaille. Ennen 12.3.2020 Suomen ulkoministeriö oli suositellut välttämään matkustamista epidemia-alueille, joita ovat Kiina, Italia, Etelä-Korean Daegun kaupunki ja Pohjois-Gyeongsangin maakunta, Iran, Saksan Nordrhein-Westfalen ja Itävallan Tirol.

Evakuoinnin järjestämiseksi suosittelemme olemaan yhteydessä matkanjärjestäjään tai palveluntarjoajaan.

Matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen

Jos myöhästyt matkalta tai joudut odottamaan matkalle pääsyä lentoliikenteeseen tai julkiseen liikenteeseen kohdistuvien viranomaistoimenpiteiden vuoksi (esim. lento perutaan viranomaisten suljettua lentokentän), sinulla saattaa olla mahdollisuus saada korvausta matkustajavakuutuksen perusteella. Lisää ohjeita vahinkotilanteeseen löydät Pohjola Vahinkoavusta.

Jos tarvitset lääkärin apua matkalla

Koronavirukseen sairastuminen matkalla korvataan matkasairautena.

Pohjola Matkahätäpalvelu +358 102 530 011 tarjoaa 24/7

  • apua luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan
  • henkilökohtaista tukea sairaus- tai loukkaantumistilanteessa
  • maksusitoumuksen sairaalahoitoon, leikkaukseen tai muuhun toimenpiteeseen
  • yhteyden lääkäriin, jonka kanssa voit keskustella esimerkiksi sinulle ehdotetusta hoidosta.

Jos olet kotimaanmatkalla ja epäilet sairastuneesi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, älä hakeudu suoraan lääkäriin vaan toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan. Ota puhelimitse yhteyttä oman alueesi sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen.

Pohjola Vahinkoavusta saat ohjeet kaikkiin vahinkotilanteisiin ja löydät korvauskumppaniemme yhteystiedot matkakohteessasi ulkomailla. Sairauden ja tapaturman hoidon kannalta tärkeät palvelunumeromme, Pohjola Matkahätäpalvelu ja Pohjola Terveysmestari, ovat Vahinkoavussa aina mukanasi. Vahinkoavun löydät osoitteesta vahinkoapu.pohjola.fi ja OP-mobiilista tai OP-yritysmobiilista.