Maatilan rahoitus

Tarvitsetko rahoitusta maatilalle?

Näin haet rahoitusta maatilallesi

Hae rahoitusta kätevästi verkossa. Hakemus ei sido rahoituksen ottamiseen - autamme sinua löytämään maatilayrityksellesi parhaan ratkaisun. 

Näin teet hakemuksen verkossa

 1. Täytä rahoitushakemus op.fi-palvelussa. Palveluun voit tunnistautua OP:n tai muiden pankkien myöntämillä verkkopalvelutunnuksilla.
 2. Asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä muutaman arkipäivän kuluttua. Kun käsittelemme hakemustasi, arvioimme maatilayrityksesi luottokelpoisuuden ja kartoitamme tarpeisiisi sopivan ratkaisun. 
 3. Laskemme parhaan rahoitusvaihtoehdon tilanteeseesi ja teemme maatilallesi rahoitustarjouksen.

Liitä hakemukseesi tarvittavat liitteet

Hakemukseen tarvitsemme alla kuvatut liitteet. Liitteet kannattaa lisätä huolella - kun hakemuksessa on mukana kaikki tarvittavat liitteet, pystymme käsittelemään sen nopeasti.

Yhtiömuotoinen maatila 

Viimeinen virallinen tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus. Jos tilinpäätöksestä on kulunut yli 6 kuukautta, tarvitset myös kirjanpitoajon tai välitilinpäätöksen. 

 • Jos haet rahoitusta suureen investointiin tai omistajanvaihdokseen, tarvitset ulkopuolisen laatiman liiketoimintasuunnitelman sekä kannattavuus- ja maksuvalmiuslaskelmat. 
 • Myös kuukausikohtaisesta kassabudjetista sekä tilan tuotantotiedoista ja sopimusmääristä on hyötyä hakemuksen käsittelyssä. 

Maatalouden harjoittaja tai maatalousyhtymä 

 • Viimeisin maatalouden veroilmoitus sekä lainaluettelo, jonka saat tulostettua kirjanpito-ohjelmasta. Jos edellisestä tilinpäätöksestä on kulunut yli 6 kuukautta, myös väliajosta on hyötyä. 
 • Maatilan talousanalyysi. Jos et ole vielä lähettänyt sinulta pyydettyjä talousanalyysitietoja, voit jättää ne kirjautumalla op.fi-palveluun. 

  Lue lisää maatilan talousanalyysistä
   
 • Jos haet rahoitusta suureen investointiin tai sukupolvenvaihdokseen, tarvitset ulkopuolisen laatiman liiketoimintasuunnitelman sekä kannattavuus- ja maksuvalmiuslaskelmat. 
 • Myös kuukausikohtaisesta kassabudjetista sekä tilan tuotantotiedoista ja sopimusmääristä on hyötyä hakemuksen käsittelyssä.