Maksut ulkomailla

Harjoittaako yrityksesi tuontia ulkomailta? Voit maksaa suoritukset ulkomaisille kauppakumppaneille kahdella tavalla.

Maksujen maksaminen Suomessa olevalta tililtä

Voit avata yrityksellesi euro- tai valuuttamääräisen tilin ja maksaa ulkomaiset maksut tililtä. Tämä on yrityksellesi edullisin ratkaisu, kun lähtevät maksut täyttävät SEPA-maksun kriteerit. Kulut ovat samat kuin vastaavassa kotimaanmaksussa. Yrityksesi rahat ovat yhdessä paikassa eikä aikaa kulu uusien tilien hallintaan.

Mikäli lähtevät maksut ovat muuta valuuttaa kuin euro, yrityksesi kauppakumppanit joutuvat maksamaan saapuvan ulkomaisen maksun kulun omassa kotimaassaan. Lisäksi yrityksesi maksaa lähtevän ulkomaisen maksun kulut Suomessa.       

Maksujen maksaminen ulkomaiselta tililtä

Yrityksellesi avataan tili maahan, jossa yrityksesi kauppakumppani toimii. Tämä on edullisin ratkaisu, kun lähtevät maksut ovat muuta valuuttaa kuin euro. Jo varsin pieni määrä maksuja tekee ulkomaisesta tilistä edullisemman vaihtoehdon, esimerkiksi Ruotsissa 10 maksua, muissa maissa noin 20 maksua kuukaudessa.

Maksut ovat nopeasti yrityksesi kauppakumppanin tilillä, maasta riippuen jopa samana tai seuraavana päivänä (huom. Isossa-Britanniassa viive 2-3 päivää). Molemmat maksavat vain kotimaisen maksun kulut. Tilin kautta voidaan maksaa esimerkiksi myyntikonttorin palkat ja muut kululaskut.

Asiakkuus kauppakumppanisi kotimaassa sijaitsevassa pankissa antaa lisäarvoa ulkomaankaupan asiakassuhteillesi ja voi poistaa kaupankäynnin esteitä.

Tilinavaukset eri puolilla maailmaa onnistuvat yhteistyöpankkeihimme. Avaamme keskusteluyhteyden ulkomaiseen pankkiin yrityksesi puolesta, selvitämme paikalliset käytännöt ja dokumenttivaatimukset.

Ole yhteydessä omaan osuuspankkiisi, tuemme yritystäsi tilinavausprosessissa ja autamme kansainvälistymisen haasteissa. Yhdessä löydämme parhaat ratkaisut yrityksesi kansainvälisen kassanhallinnan tarpeisiin.

Voit avata yrityksellesi tai sen ulkomaiselle myynti- tai tytäryhtiölle tilin ulkomaiseen pankkiin OPn kautta.

Yrityksesi voi avata OPn kautta UniCash-tilin 25 Euroopan maahan sekä USA:han ennalta sovitun, yksinkertaisen toimintamallin mukaan. UniCash-verkosto tuo yrityksesi ulottuville yli 40 000 toimipaikkaa ja OPn asiakkaille räätälöidyn palvelupaketin.

Palveluun sisältyy

  • Nopea ja helppo tilinavaus oman osuuspankkisi konttorissa.
  • Päivittäinen tiliote yrityksesi pankkiyhteysohjelmistoon.
  • Tilin hallinnointi yrityksen oman pankkiyhteysohjelmiston välityksellä Suomesta käsin.
  • Maksujen kerääminen ulkomaisessa pankissa olevalle tilille.
  • Maksujen maksaminen ulkomaisessa pankissa olevalta tililtä.
  • Tilivarojen siirtäminen ilman arvopäivämenetyksiä pankkien välillä.

Kun yrityksesi käy ulkomaankauppaa muussa valuutassa kuin euro, kannattaa avata valuuttatili OPssa.

OPn lähtevä ulkomaanmaksu mahdollistaa maksamisen Euroopan maksualueen ulkopuolelle tai muussa valuutassa kuin euro.