Lähikuva tulostetusta taulukosta.

Tilit ja maksut ulkomailla

Maksut nopeammin yrityksesi tilille

Tiesitkö, että avaamalla tilin ulkomaiseen pankkiin yrityksesi voi saada merkittäviä hyötyjä?

Yrityksesi kansainvälistyessä joustava vaihtoehto säännöllisen ja jatkuvan ulkomaan maksuliikenteen hoitamiseen on tilin avaaminen kyseiseen maahan. Asiakkuus kauppakumppanisi kotimaassa sijaitsevassa pankissa antaa lisäarvoa ulkomaankaupan asiakassuhteillesi.

Kun yrityksellesi tai yrityksesi ulkomaiselle myynti- tai tytäryhtiölle avataan tili ulkomaille, voit kätevästi kerätä maksuja ulkomaiselle tilille paikallisilta asiakkailta ja maksaa maksuja paikallisille toimittajille, jolloin yrityksesi hyötyy paikallisen maksamisen eduista monella tapaa.

Rahat nopeasti ja edullisesti tilille

Yrityksesi asiakkaiden ja toimittajien maksut ovat jopa 2-3 päivää nopeammin vastapuolen tilillä kohdemaassa. Lisäksi pankkikulut Suomessa pienenevät, sillä ulkomaanmaksun kulujen sijaan veloitetaan vain paikallisen maksun kulut. Yrityksesi voi hallinnoida kaikkia tilejään yhden pankkiyhteysohjelmiston välityksellä. 

Kun lähtevät tai saapuvat maksut täyttävät SEPA-maksun kriteerit, yrityksellesi edullisin ratkaisu on maksaa ja vastaanottaa ulkomaiset maksut OPn eurotililtä/eurotilille. Kulut ovat samat kuin vastaavassa kotimaanmaksussa. Yrityksesi rahat ovat yhdessä paikassa eikä aikaa kulu uusien tilien hallintaan.

Tilinavaukset vaivattomasti yhteistyöpankkeihin

Osuuspankin kautta yrityksesi voi avata niin kutsutun UniCash-tilin 25 eri Euroopan maahan ennalta sovitun, yksinkertaisen toimintamallin mukaan. UniCash-verkosto tuo yrityksesi ulottuville yli 40 000 toimipaikkaa ja osuuspankkien asiakkaille räätälöidyn palvelupaketin.

Lisäksi tilinavaukset eri puolilla maailmaa onnistuvat yhteistyöpankkeihimme. Avaamme keskusteluyhteyden ulkomaiseen pankkiin yrityksesi puolesta, selvitämme paikalliset käytännöt ja dokumenttivaatimukset.

Ole yhteydessä omaan osuuspankkiisi, tuemme yritystäsi tilinavausprosessissa ja autamme kansainvälistymisen haasteissa. Yhdessä löydämme parhaat ratkaisut yrityksesi kansainvälisen kassanhallinnan tarpeisiin.

Palveluun sisältyy

  • Tilinavaus oman osuuspankkisi konttorissa.
  • Päivittäinen tiliote yrityksesi pankkiyhteysohjelmistoon.
  • Tilin hallinnointi yrityksen oman pankkiyhteysohjelmiston välityksellä Suomesta käsin.
  • Maksujen kerääminen ulkomaisessa pankissa olevalle tilille.
  • Maksujen maksaminen ulkomaisessa pankissa olevalta tililtä.
  • Tilivarojen siirtäminen ilman arvopäivämenetyksiä pankkien välillä.

Saapuvat ulkomaanmaksut mahdollistaa valuuttamääräisten ja Euroopan maksualueen ulkopuolelta tulevien maksujen vastaanottamisen yrityksen OPn tilille.

OPn lähtevä ulkomaanmaksu mahdollistaa maksamisen Euroopan maksualueen ulkopuolelle tai muussa valuutassa kuin euro.

Valuuttatili on valuuttamääräinen maksuliiketili ja se muodostaa kassanhallinnan perustan, kun yrityksesi käy ulkomaankauppaa säännöllisesti ja jatkuvasti muulla kuin eurovaluutalla.
Tilin myöntää osuuspankki.