Valuuttasuojaukset

Suojaa yrityksesi valuuttakurssiriskit tehokkaasti

Suojaa yrityksesi valuuttakurssiriskeiltä

Yrityksellesi syntyy valuuttakurssiriskiä aina kun kauppoja tehdään muussa valuutassa kuin eurossa. Valuuttakurssit voivat vaihdella sopimuksen tekohetken ja valuuttojen kotiutuksen tai maksamisen välissä. Valuuttakurssiriskiä syntyy myös yrityksesi ulkomaan valuuttamääräisistä vastuista ja omistuksista tai tulevaisuudessa tehtävistä liiketoimista.

Valuuttariskin suuruus riippuu yrityksen valuutta-asemasta kokonaisuudessaan, kaupan suuruudesta ja laskutuksen aikajänteestä. Valuuttariskiin vaikuttavat myös valuuttamääräisen liiketoiminnan osuus yrityksen liikevaihdosta, yrityksen hinnoitteluvoima ja kilpailuympäristö.

Valuuttariski voi muodostua esimerkiksi siitä, kun yritys ostaa ulkomailta paikallisvaluutassa ja myynti tapahtuu kotimaassa euroissa. Yritys ostaa valuuttamääräisesti kiinteällä hinnalla, mutta laskutus tapahtuu vasta tulevaisuudessa, ja samaan aikaan paikallisvaluutassa olevat myyntihinnat on myös pitänyt lyödä lukkoon. Tärkein lähtökohta valuuttasuojaukselle on valuuttariskin oikea määrittely.

Suojaamalla yrityksesi valuuttakurssiriskit vähennät valuuttakurssimuutosten vaikutusta yrityksesi talouteen. Samalla tehostat yrityksesi taloudellisen tilanteen ennustettavuutta, pidät yllä maksuvalmiutta ja voit pienentää kassavirta- ja tulosvaihtelua.

Valuuttasuojaustuotteet

Valuuttasuojaustuotteita voit käyttää jo sovittujen kauppojen ja myös ennustettujen kassavirtojen valuuttakurssien muutosten suojaamiseen. Yleisimmin käytettyjä suojaustuotteita ovat valuuttatermiinit, -swapit ja -optiot. 
 
Valuuttasuojaus voidaan myös räätälöidä juuri yrityksesi tarpeita vastaavaksi: yhdistämällä useampia suojaustuotteita saadaan suojausrakenteita, jotka ovat kustannustehokkaita ja tarjoavat halutun suojan kurssiliikkeitä vastaan. Valuuttatermiinit ja -swapit teet helpoiten OP:n sähköisellä valuuttakauppajärjestelmällä. 
 
Ole yhteydessä OP:n asiantuntijoihin, he kertovat yrityksellesi parhaiten soveltuvat suojausratkaisut!

"There is no absolute way to know if the dollar will go up, down or sideways – it may well do all of these things. The only certainty is that it will move." 

Claude Tygier, toimitusjohtaja, valuuttatreiderinä uransa aloittanut

Palvelun tarjoaa OP Yrityspankki Oyj.