1

Valuuttakurssiriskeiltä suojautuminen

Suojaa yrityksesi valuuttakurssiriskit tehokkaasti

Yrityksellesi syntyy valuuttakurssiriskiä aina kun kauppoja tehdään muussa valuutassa kuin euro. Valuuttakurssit voivat vaihdella sopimuksen tekohetken ja valuuttojen kotiutuksen tai maksamisen välissä. Valuuttakurssiriskiä syntyy myös yrityksesi ulkomaan valuuttamääräisistä vastuista ja omistuksista tai myös tulevaisuudessa tehtävistä liiketoimista.

Suojaamalla yrityksesi valuuttakurssiriskit vähennät valuuttakurssimuutosten vaikutusta yritykseesi. Samalla tehostat yrityksesi taloudellisen tilanteen ennustettavuutta.

Valuuttasuojaustuotteita voit käyttää jo sovittujen kauppojen ja myös ennustettujen kassavirtojen valuuttakurssien muutosten suojaamiseen.  Yleisimmin käytettyjä suojaustuotteita ovat valuuttatermiinit, -swapit ja –optiot.

Valuuttasuojaus voidaan myös räätälöidä juuri yrityksesi tarpeita vastaavaksi: yhdistämällä useampia suojaustuotteita saadaan suojauksia, jotka ovat kustannustehokkaita ja tarjoavat halutun suojan kurssiliikkeitä vastaan.

Valuuttakaupat ja suojaukset teet helposti OPn sähköisellä valuuttakauppajärjestelmällä.

Ole yhteydessä OPsi asiantuntijoihin, he kertovat yrityksellesi parhaiten soveltuvat suojausratkaisut!
There is no absolute way to know if the dollar will go up, down or sideways  - it may well do all of these things. The only certainty is that it will move.
Claude Tygier‚ toimitusjohtaja, valuuttatreiderinä uransa aloittanut
Palvelun tarjoaa OP Yrityspankki Oyj.