Kävelysilta

Varojen kotiuttaminen

Maksut nopeasti yrityksesi tilille kotimaassa ja ulkomailla

Mikäli yrityksesi harjoittaa vientiä ulkomaille, voit kerätä suoritukset nopeasti ja joustavasti ulkomaisilta kauppakumppaneiltasi.

Maksujen kerääminen Suomessa olevalle tilille

Yrityksesi avaa euromääräisen tilin ja lisää tilinumeron ulkomaisiin laskuihinsa. Tämä on edullisin ratkaisu yritykselle, jonka lähtevät maksut täyttävät SEPA-maksun kriteerit. SEPA-maksujen kulku pankkien välillä kestää enintään 3 päivää, mutta kulut ovat samat kuin vastaavassa kotimaanmaksussa. Yrityksesi rahavarat ovat yhdessä paikassa, eikä aikaa kulu uusien tilien hallinnointiin.

Mikäli yrityksesi saapuvat maksut ovat muuta valuuttaa kuin euro, voit avata yrityksellesi valuuttamääräisen tilin. Tämä on varteenotettava vaihtoehto silloin, kun pystyt hyödyntämään valuuttaa omassa toiminnassasi ja laskutusta on paljon.

Maksujen kerääminen ulkomailla olevalle tilille

Yrityksellesi avataan tili maahan, jossa yrityksesi kauppakumppani toimii. Tämä on edullisin ratkaisu silloin, kun yrityksesi saapuvat maksut ovat muuta valuuttaa kuin euro, laskuja on kappalemääräisesti paljon, ja kun yrityksesi voi hyödyntää ko. valuttaa omassa maksamisessaan. Ulkomaiselle tilille kerätyt rahat voidaan kotiuttaa yrityksesi tilille osuuspankissa.  

Tili ulkomaisessa pankissa säästää myös kustannuksia: yrityksesi ja kauppakumppanisi maksavat vain kotimaisen maksun kulut. Lisäksi se voi poistaa kaupankäynnin esteitä, kun asiakkuus kauppakumppanisi kotimaassa sijaitsevassa pankissa antaa lisäarvoa ulkomaankaupan asiakassuhteillesi.

Ole yhteydessä omaan osuuspankkiisi, tuemme yritystäsi tilinavausprosessissa ja autamme kansainvälistymisen haasteissa. Yhdessä löydämme parhaat ratkaisut yrityksesi kansainvälisen kassanhallinnan tarpeisiin.

Voit avata yrityksellesi tai sen ulkomaiselle myynti- tai tytäryhtiölle tilin ulkomaiseen pankkiin OPn kautta.

Yrityksesi voi avata OPn kautta UniCash-tilin 25 Euroopan maahan ennalta sovitun, yksinkertaisen toimintamallin mukaan. UniCash-verkosto tuo yrityksesi ulottuville yli 40 000 toimipaikkaa ja OPn asiakkaille räätälöidyn palvelupaketin.

Palveluun sisältyy

  • Tilinavaus oman osuuspankkisi konttorissa.
  • Päivittäinen tiliote yrityksesi pankkiyhteysohjelmistoon.
  • Tilin hallinnointi yrityksen oman pankkiyhteysohjelmiston välityksellä Suomesta käsin.
  • Maksujen kerääminen ulkomaisessa pankissa olevalle tilille.
  • Maksujen maksaminen ulkomaisessa pankissa olevalta tililtä.
  • Tilivarojen siirtäminen ilman arvopäivämenetyksiä pankkien välillä.

Kun yrityksesi käy ulkomaankauppaa muussa valuutassa kuin euro, kannattaa avata valuuttatili OPssa.

Saapuvat ulkomaanmaksut mahdollistaa valuuttamääräisten ja Euroopan maksualueen ulkopuolelta tulevien maksujen vastaanottamisen yrityksesi OPn tilille.

OPn lähtevä ulkomaanmaksu mahdollistaa maksamisen Euroopan maksualueen ulkopuolelle tai muussa valuutassa kuin euro.