Seppä ja alasin

Vientisaatavien turvaaminen

Saat OPn vientikaupan palveluiden avulla vientisaatavat nopeasti yrityksesi käyttöön.

OP on mukana tukemassa suomalaisten yritysten vientiä. Pitkät maksuajat voivat muodostua yhdeksi vientikaupan esteeksi: ulkomaiset ostajat saattavat vaatia joustavia maksuehtoja, vaikka suomalainen yritys mieluusti ottaisi rahat ennakko- tai käteismaksuna.

OPn tarjoamien kattavien vientikaupan palveluiden avulla saat yrityksesi vientisaatavat kiertämään nopeammin, käyttöpääomaa vapautuu muuhun yrityksen toimintaan ja maksuvalmius säilyy hyvänä. Lisäksi korko- ja valuuttariski pienenee. Yrityksesi saa myös tärkeän kilpailuedun, kun voit tarjota ostajalle maksuaikaa. Viennin saatavien turvaamiseksi tarkoitetut rahoitusratkaisumme tehostavat myös yrityksesi luotonvalvontaa ja kasvattavat luottoriskien suojaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Ota yhteyttä, niin räätälöimme yhdessä yrityksellesi sopivat ratkaisut vientisaatavien kotiuttamiseen kohdemaasta, ostajasta ja kauppatavasta riippuen.

OPn Vientisaatavat kotiin -ratkaisun avulla yrityksesi voi saada rahat heti toimituksen jälkeen, vaikka ostaja maksaa laskun vasta eräpäivänä. Tämä ratkaisu soveltuu erityisen hyvin pienemmille yrityksille ja Euroopan alueella tehtyihin kauppoihin.

Rahoitus perustuu luottovakuutukseen ja sen edellytyksenä on, että luottovakuutusyhtiö myöntää ostajalle luottolimiitin.

Vientisaatavarahoitus on monipuolinen palvelukokonaisuus, joka helpottaa yrityksesi käyttöpääoman rahoitusta ja mahdollistaa ostajien taloudellisen tilanteen seurannan ja hallinnan. Vientisaatavarahoituksessa yrityksesi siirtää ulkomaan ja/tai kotimaan laskutuksensa OPlle. Siirretyt laskut toimivat luoton vakuutena.

Yrityksesi voi avata rahoituslimiitin kotimaan ja/tai ulkomaan laskujensa rahoittamiseen OPssa. Limiitti on jatkuva ja sitä on mahdollista korottaa myynnin kasvaessa.