Strukturoidut tuotteet

Tupas-tunnistuspalvelu

Tupas-tunnistuspalvelu on yrityksen yleisin tapa tunnistaa asiakkaat turvallisesti verkossa. Palvelun kautta voi tunnistaa myös kaikki operaattoreiden mobiilivarmenteen käyttäjät pankkisuhteesta riippumatta. Palvelu täyttää lain vaatimukset vahvasta sähköisestä tunnistamisesta.

Huom! OP Tunnistuksen välityspalvelu korvaa Tupas-palvelun

Uusi laki vahvasta sähköisestä tunnistamisesta tuli voimaan 1.5.2017. Siirtymäaikaa on syyskuuhun 2019 asti, jonka jälkeen nykyinen tunnistuspalvelu Tupas ei enää täytä lain vaatimuksia vahvasta tunnistamisesta. Uusi OP Tunnistuksen välityspalvelu korvaa Tupas-palvelun.

Mobiilivarmenne on matkapuhelimen SIM-kortissa sijaitseva sähköinen henkilöllisyystodistus. Sen avulla varmennetaan henkilöllisyys, kun kirjaudutaan sähköisiin palveluihin tai tehdään sähköisiä allekirjoituksia. Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Soneran kehittämä tunnistuspalvelu.

Varmenteen voi hankkia matkapuhelimeen oman operaattorin palvelupisteestä tai tilata netistä.

Varmennetta voidaan käyttää esimerkiksi verkkokaupoissa, rahapeleissä ja monissa julkisissa palveluissa, kuten verotus-, eläke- ja sosiaalipalveluissa sekä terveydenhoidossa.

Mobiilivarmennetta käytetään kahdella tunnusluvulla, joista toista tarvitaan tunnistamiseen ja toista allekirjoitukseen. Tupas-tunnistuspalvelussa käytetään tunnistamiseen tarkoitettua tunnuslukua.

Tutustu Tupas-tunnistuspalvelun ohjeisiin Finanssialan Keskusliiton sivuilla. Kirjoittamalla hakukenttään Tupas pääset ajantasaisiin ohjeisiin.

Lue ajankohtaista tietoa testaamisesta OPssa. Testaaminen on suositeltavaa ja mahdollista.