Yrittäjät rivissä

InnovFin-riskinjakotakaus innovatiivisille ja digitalisointiin investoiville yrityksille

Riskinjakotakaus helpottaa pk-yritysten kehitystoimintaa ja kasvua.

Sopii innovatiiviselle, nopeasti kasvavalle tai toiminnan digitalisoimisesta kiinnostuneelle yrityksillesi

Voit rahoittaa yrityksesi investoinnit, käyttöpääoma- tai yrityskaupparahoitustarpeet.

Pienentää yrityksesi rahoitukselle tarvittavien vakuuksien määrää

Euroopan investointirahasto jakaa hankkeen rahoitusriskiä OP:n kanssa antamalla rahoitukselle 50 tai 80 prosentin riskinjakotakauksen.

Haemme riskinjakotakausta puolestasi

Arvioimme yhdessä yrityksesi kanssa rahoituksen ja riskinjakotakauksen edellytykset sekä teemme luottopäätöksen.

Parantaa kasvavien pk-yritysten lainansaantia

OP on sopinut Euroopan Investointirahaston (EIR) kanssa InnovFin-riskinjakotakauksesta. Takauksen tavoitteena on parantaa pk-yritysten lainarahoituksen saatavuutta, jotta voit investoida yrityksesi kasvuun aiempaa helpommin.

Riskinjakotakaus on hyvä rahoitusratkaisu erityisesti silloin, kun yrityksesi on nopeasti kasvava tai innovatiivinen ja panostaa merkittävästi tuote-, palvelu- tai prosessikehitykseen. 

InnovFin-riskinjakotakaus tekee rahoituksen saamisesta edullisempaa ja vähentää yrityksesi vakuusvaadetta, koska Euroopan investointirahasto jakaa hankkeen rahoitusriskiä OP:n kanssa antamalla rahoitukselle 50 tai 80 prosentin riskinjakotakauksen riippuen käyttötarkoituksesta. 80 prosentin riskinjakotakaus on mahdollinen käyttöpääomarahoitukseen 30.6.2021 asti.

Soveltuuko InnovFin-riskinjakotakaus yrityksellesi?

  • Yrityksesi on listaamaton pk-yritys, pieni Mid-cap tai suuri Mid-cap, joka työllistää alle 3 000 työntekijää.
  • Tarvitset lainaa enintään 7,5 miljoonaa euroa (riskijakotakaus on 50 tai 80 prosenttia lainasta).
  • Yrityksesi täyttää vähintään yhden takaukseen sisältyvistä innovatiivisuuskriteereistä.

Arvioimme rahoituksen ja riskinjakotakauksen edellytykset yhdessä yrityksesi kanssa sekä teemme luottopäätöksen. EIR-takaus on tarkoitettu taloudellisesti kannattaviin investointeihin. 

Rahoitukselle on myönnetty takaus InnovFin SME Guarantee Facility -sopimuksen nojalla, Euroopan unionin Horisontti 2020 Rahoitusinstrumentit -ohjelman ja Euroopan strategisten investointien rahaston (ESIR), joka on perustettu osana Euroopan investointiohjelmaa, rahoituksen tuella. ESIRin tavoitteena on auttaa tukemaan taloudellisesti kannattavien investointien rahoitusta ja toteuttamista Euroopan unionissa sekä edistää rahoituksen saatavuutta.