Yrittäjät rivissä

SME InnovFin -riskinjakotakaus innovatiivisille pk-yrityksille

OP on sopinut Euroopan Investointirahaston (EIR) kanssa SME InnovFin -riskinjakotakauksesta. Takauksen tavoitteena on parantaa pk-yritysten lainarahoituksen saatavuutta, jotta voit investoida yrityksesi kasvuun aiempaa helpommin.

Riskinjakotakaus on hyvä rahoitusratkaisu erityisesti silloin, kun yrityksesi on nopeasti kasvava tai innovatiivinen ja panostaa merkittävästi tuote-, palvelu- tai prosessikehitykseen. SME InnovFin -riskinjakotakaus tekee rahoituksen saamisesta edullisempaa ja vähentää yrityksesi vakuusvaadetta, koska Euroopan investointirahasto jakaa hankkeen rahoitusriskiä OPn kanssa antamalla rahoitukselle 50 prosentin takauksen.

Soveltuuko SME InnovFin -riskinjakotakaus yrityksellesi?

  • Yrityksesi on listaamaton pk-yritys, joka työllistää alle 500 työntekijää.
  • Tarvitset lainaa enintään 7,5 miljoonaa euroa (riskijakotakaus on 50 prosenttia lainasta).
  • Yrityksesi täyttää vähintään yhden alla kuvatusta innovatiivisuuskriteereistä.
Arvioimme rahoituksen ja takauksen edellytykset yhdessä yrityksesi kanssa sekä teemme luottopäätöksen. EIR-takaus on tarkoitettu taloudellisesti kannattaviin investointeihin.
Rahoitukselle on myönnetty takaus InnovFin SME Guarantee Facility -sopimuksen nojalla, Euroopan unionin Horisontti 2020 Rahoitusinstrumentit -ohjelman ja Euroopan strategisten investointien rahaston (ESIR), joka on perustettu osana Euroopan investointiohjelmaa, rahoituksen tuella. ESIRin tavoitteena on auttaa tukemaan taloudellisesti kannattavien investointien rahoitusta ja toteuttamista Euroopan unionissa sekä edistää rahoituksen saatavuutta.