Yritysmatkustaja tabletilla

Yrityksen matkavakuutus

Edullinen tapa varautua yllättäviin ja hintaviin vahinkoihin, kun yrityksesi henkilöstö matkustaa maailmalla

Matkavakuutus turvaa yrityksesi henkilöstöä työ-, virka- ja komennusmatkojen riskeiltä niin matkan aikana kuin ennen ja jälkeen matkan. Lisäksi se turvaa yrityksesi taloutta vahingon sattuessa. Yrityksen matkavakuutus täydentää lakisääteistä tapaturmavakuutusta, joka ei korvaa esimerkiksi työmatkalla sattuvaa matkasairautta.

Matkavakuutus on muokattavissa yrityksesi tarpeiden mukaan. Siihen voi valita matkustaja-, matkatavara-, matkavastuu- sekä matkaoikeusturvavakuutuksen.

Matkavakuutuksen hyödyt yritykselle ja työntekijälle

 • Eurooppalaisen ainutlaatuinen palveluverkosto takaa työntekijälle nopean avun ympäri maailman työ- ja virkamatkoilla.
 • Vakavissa tapaturma- ja sairaustilanteissa vakuutus huolehtii työntekijän sairaskuljetuksen kotimaahan Eurooppalaisen etukäteishyväksynnän perusteella.
 • Työntekijä saa hoidon palveluverkoston sairaaloilta ja lääkäriasemilta joko maksutta matkavakuutuskortin esittämällä tai maksamalla maksun ensin itse ja hakemalla korvauksen jälkikäteen.
 • Työ- ja virkamatkan välittömässä yhteydessä vietetyt lomapäivät kuuluvat seitsemään päivään asti vakuutuksen piiriin.
 • Yrityksesi voi valita vakuutuksen lisäturvaksi esimerkiksi terveydenhoidon, kun työntekijä lähtee komennukselle ulkomaille.
Kannattaa muistaa, että matkoilla riskit ovat toiset kuin kotimaassa. Yrityksesi on hyvä varautua siihen, että henkilöstön sairaanhoidon saatavuus ja kustannukset vaihtelevat eri puolilla maailmaa.
Leena Ettilä‚ vakuutuspäällikkö, OP

Kun lähdet työmatkalle, ota aina ensisijaisesti yhteys yrityksesi vakuutuksia hoitavaan henkilöön selvittääksesi, mikä on vakuutusturvasi laajuus. Yrityksesi on saattanut sopia vain tiettyjen turvien sisällyttämisestä vakuutukseen.

Yrityksen matkavakuutusta on tarpeen päivittää aika ajoin, esimerkiksi jos työntekijä matkustaa riskialueelle eikä nykyinen turva ole riittävä. Ota yhteyttä osuuspankin asiantuntijaan, päivitetään yrityksesi matkavakuutusturva ajantasalle.

Matkavakuutuskortti

Ota työmatkalle mukaan Eurooppalaisen matkavakuutuskortti siltä varalta, että matkalla sattuu vahinko. Kortin saat työnantajaltasi. Kortin kääntöpuolelta löydät hätäpäivystysnumeromme, joista meidät tavoittaa ympäri vuorokauden.

Tutustu myös Euro-Center-vahinkotoimistoihin, jotka auttavat sinua löytämään nopeasti parhaan ja luotettavan sairaalan tai lääkäriaseman matkakohteessasi. Saat hoitoa joko maksutta matkavakuutuskortin esittämällä tai maksamalla maksun ensin itse ja hakemalla korvauksen jälkikäteen. Palveluverkostossa luetellut yhteistyölääkärimme laskuttavat hoidostasi pääsääntöisesti suoraan Eurooppalaista.

Komennusmatkalle tarvitset pitempiaikaista turvaa kuin lyhyelle työmatkalle. Komennusmatkavakuutus on voimassa koko ajan asuessasi ja matkustaessasi ulkomailla, myös silloin, kun komennukselta tehdään lyhyt matka Suomeen ja takaisin.

Kun perheenjäsenet tulevat mukaan komennusmatkalle, heidät voi sisällyttää komennusmatkavakuutukseen. Lisäksi turvaa tarvitaan tavaroille, jotka pakataan mukaan pitkäkestoisemmalle oleskelulle. Mikäli lähdet komennukselle, kysy lisää vakuutuksesta asiantuntijoiltamme.

Perheenjäsenet eivät kuulu automaattisesti yrityksen matkavakuutuksen piiriin, mutta heidät on mahdollista lisätä vakuutukseen. Esimerkiksi yrittäjän kiireisessä arjessa voi olla järkevä ratkaisu yhdistää perheloma työmatkaan ja vakuuttaa yrityksen matkavakuutuksella myös perheenjäsenet. Työ- ja virkamatkoilla perheen vakuuttaminen on mahdollista, kun lomamatkat on valittu vakuutukseen.

Perheenjäseniä turvataan yrityksen matkavakuutuksella myös silloin, kun henkilö lähtee komennusmatkalle ja ottaa perheen mukaansa.

Perheenjäsenille henkilökohtaiset matkavakuutukset

Lapsille ja puolisolle voi hankkia henkilöasiakkaalle tarkoitetun Eurooppalaisen määräaikaisen tai jatkuvan matkavakuutuksen. Vakuutukset voi ostaa kätevästi verkkokaupasta. Huomioithan, että henkilöasiakkaan matkavakuutuksen sisältö ja vakuutusehdot poikkeavat yrityksen matkavakuutuksen vastaavista.

Kun vietät lomaa työ- tai virkamatkan yhteydessä, huolehdi myös lomapäiviesi turvaamisesta. Lomapäivät voi vakuuttaa yrityksen matkavakuutuksella tai niille voi hankkia itse turvaa henkilöasiakkaan matkavakuutuksella.

Työ- ja virkamatkan yhteydessä vietetyt lomapäivät kuuluvat seitsemään päivään asti yrityksen matkavakuutuksen piiriin. Halutessaan yrityksesi voi laajentaa lomapäivien turvaa. Työ- ja virkamatkoilla matkavakuutuksen voi laajentaa kattamaan vakuutetun kaikki lomamatkat. Yrityksen näkökulmasta lomamatkojen vakuuttaminen on hyvä keino tarjota verotonta työsuhde-etua työntekijälle sekä huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista.

Miten lomapäivät voi vakuuttaa itse?

Mikäli lomamatkoja ei vakuuteta yrityksesi puolesta, muista huolehtia itse matkavakuutuksesi voimaan. Verkkopalvelustamme voit hankkia Eurooppalaisen matkavakuutuksen jatkuvana tai määräaikaisena lomapäiviesi turvaksi. Huomioithan, että henkilöasiakkaan matkavakuutusten sisältö ja vakuutusehdot poikkeavat yrityksen matkavakuutuksen vastaavista.

Matkavakuutus ei ole voimassa riskialttiissa lajeissa eikä kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Vakuutus on kuitenkin yleensä mahdollista saada voimaan myös näissä tilanteissa eri sopimuksesta ja maksusta.

Sen sijaan matkavakuutuksen piiriin kuuluu muu urheilun harrastaminen ja kuntoilu. Voit esimerkiksi osallistua juoksutapahtumaan kuntoilijasarjassa tai käydä hotellin kuntosalilla treenaamassa harrastelumielessä.

Matkustajavakuutus antaa turvaa sen voimassaoloaikana alkavien matkasairauksien tai sattuvien matkatapaturmien varalta. Hoitoturva ja keskeytymisturva muodostavat vakuutuksen perustason. Muut turvat ovat valinnaisia.

Hoitoturva korvaa matkatapaturman ja matkasairauden hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa. Hoitoturva sisältää lisäksi vainajan kotiinkuljetuksen, jos vakuutettu kuolee matkalla matkasairauden tai matkatapaturman vuoksi. Turvaan sisältyvät myös kotiapu- ja toipumiskorvaukset.

Keskeytymisturva sisältää muun muassa vakuutetun sairaskuljetuksen koti- tai komennusmaahan, sijaisen matka- ja majoituskustannukset, lähiomaisen matkan hengenvaarassa olevan vakuutetun luokse sekä korvauksen menetetyistä matkapäivistä ja etukäteen maksetuista matkoista ja retkistä.

Vakuutusta voi laajentaa seuraavilla turvilla:

 • Päivärahaturva matkatapaturman aiheuttaman työkyvyttömyyden varalta
 • Invaliditeettiturva matkatapaturman ja/tai matkasairauden varalta
 • Kuolinturva matkatapaturman ja/tai matkasairauden varalta
 • Peruuntumisturva matkan peruuntumisen varalta
 • Myöhästymis- ja odottamisturva matkalta myöhästymisen ja matkan odottamisen varalta
 • Pahoinpitely-, sieppaus- ja kriisiterapiaturvasta maksetaan korvausta kivusta, särystä ja ansionmenetyksestä sekä kriisiterapiasta.

 

Komennusmatkoille voi valita lisäturvaksi:

 • Terveydenhoitoturva, josta korvataan muun muassa terveystarkastuksia ja rokotuksia
 • Hammashoitoturva, josta korvataan muun muassa hampaiden perustarkastuksia
 • Synnytysturva, josta korvataan synnytyskuluja komennusmaassa tai vakuutetun kotimaassa.

Matkatavaravakuutuksella yrityksesi turvaa henkilöstön matkatavarat esinevahinkojen varalta, esimerkiksi jos matkatavarat varastetaan tai ne viivästyvät matkakohteeseen mentäessä.

Matkatavaravakuutuksen voi ottaa perhekohtaisena tai henkilökohtaisena vakuutuksena. Maksuvälineet ja arvopaperit on valinnainen lisäturva.

Muutto ulkomaille

Kun olet muuttamassa ulkomaille, ota meihin yhteyttä. Tarkistetaan yhdessä vakuutusturvasi laajuus ja voimassaolo.

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan yksityishenkilön matkalla toiselle aiheuttaneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista vakuutettu voimassa olevan oikeuden mukaan on korvausvastuussa, kun korvausvastuu perustuu vakuutuskauden aikana sattuneeseen tekoon tai laiminlyöntiin.

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan vakuutetun välttämättömiä ja kohtuullisia asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita- ja rikosasioissa vakuutusehdoissa mainituissa vakuutustapahtumissa.

Huomioithan, että matkaoikeusturvavakuutuksen voi ottaa vain matkavastuuvakuutuksen yhteydessä. Matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutusten vakuutusmäärät on valittavissa joustavasti yrityksesi tarpeiden mukaan.