Kybervakuutus

Kybervakuutus

Auttaa yritystäsi varautumaan kyberriskeihin ja muuttuvaan sääntelyyn
AJANKOHTAISTA

Lataa avuksesi yrittäjän tietoturvaopas

Mitä yrittäjän tulee tietää tietoturva-asioista? Vastaamme yrittäjän tietoturvaoppaassa yrittäjien yleisimpiin tietoturvakysymyksiin ja kerromme, miten minimoida tietoturman yritykselle aiheuttamat vahingot.

Lataa yrittäjän tietoturvaopas
Lue lisää Sulje
1

Nopeaa asiantuntija-apua 24/7

Tietoturman sattuessa kumppanimme CGI auttaa sinua minimoimaan vahingot ja palauttamaan tilanteen ennalleen. Puhelinpalvelu on käytössäsi kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

2

Turvaa yritystoimintasi jatkuvuudelle

Jos esimerkiksi palvelunestohyökkäys tai tietomurto keskeyttää yrityksesi toiminnan, kybervakuutus korvaa yrityksellesi aiheutuneita taloudellisia menetyksiä.

3

Apua tietoturvaloukkausten selvittämiseen

Jos asiakastietoja joutuu vääriin käsiin, kybervakuutus korvaa vahingonkorvausvastuusta ja sen selvittämisestä aiheutuvia kuluja.

Varaudu tietoturvauhkiin kybervakuutuksella

Kyberuhkien määrä kasvaa ja muuttuva sääntely edellyttää niin isoilta kuin pieniltä yrityksiltä entistä huolellisempaa asiakastietojen käsittelyä. Nopea reagointi on avain vahinkojen minimoimiseen, olipa kyseessä sitten yrityksen verkkosivut ja ajanvarauksen lamauttava palvelunestohyökkäys, tietokonevirus tai asiakastietojen joutuminen vääriin käsiin.

Kybervakuutuksesta saat korvausten lisäksi nopeaa apua kumppanimme CGI:n tietoturva-ammattilaisilta, jos yrityksesi joutuu esimerkiksi tietomurron tai haittaohjelman kohteeksi.

Kybervakuutuksen avulla saat esimerkiksi

  • nopeaa asiantuntija-apua vahinkojen minimointiin ja tilanteen korjaamiseen, kuten tiedostojen palauttamiseen
  • korvauksia taloudellisista menetyksistä yritystoimintasi keskeytyessä
  • korvauksia vahingonkorvausvastuusta ja sen selvittämisestä johtuvista kuluista.
Pienet figuurit varastavat dataa tietokoneesta

Lähes kaikki yritykset tarvitsevat kybervakuutuksen

Entistä digitaalisemmassa maailmassa tietoturvauhat koskettavat tavalla tai toisella meitä kaikkia. Kybervakuutus on tarkoitettu kaikille pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka hyödyntävät tietotekniikkaa tai joilla on sähköisessä muodossa olevia henkilö- tai asiakastietoja.

Kybervakuutus täydentää yrityksen omaisuuden ja toiminnan vakuutuksia. Sen myöntäminen edellyttää ajantasaista virustorjuntaa, palomuuria ja päivittäistä varmuuskopiointia.

Suuryrityksille tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja kyberturvallisuudesta ja yrityksen tietoturvasta huolehtimiseen.

Haittaohjelma tai palvelunestohyökkäys voi pysäyttää liiketoimintasi. Kybervakuutus korvaa taloudelliset menetykset ja tuo asiantuntijat puhelinsoiton päähän.

Michael Peltonen Kyberturvallisuuspäällikkö, OP

Näin Kybervakuutus auttaa käytännössä

Ohessa esimerkkejä mahdollisista kybervahinkotilanteista:

Vähittäismyyjä lähetti asiakkailleen sähköpostilla alennuskupongin, mutta kupongin sijaan liitetiedostona olikin asiakkaiden henkilö- ja luottokorttitiedot. Kybervakuutuksesta korvattiin kustannukset, jotka aiheutuivat tietosuoja-asetuksen mukaisen ilmoitusvelvollisuuden toteuttamisesta.

Yrityksen tietojärjestelmää vastaan tehtiin laaja palvelunestohyökkäys, joka hyydytti liiketoiminnan päiviksi. Kybervakuutukseen sisältyvien asiantuntijapalveluiden avulla pysäytettiin palvelunestohyökkäys ja vakuutuksesta korvattiin liiketoiminnan keskeytymisestä aiheutunut katemenetys.

Työntekijä klikkasi mainosviestiä, joka oli todellisuudessa phishing- eli tietojenkalasteluviesti. Klikkaus asensi tietoverkkoon kiristyshaittaohjelman, joka lukitsi yli 72 000 tiedostoa. Kybervakuutus korvasi kustannukset, jotka aiheutuivat haittaohjelman poistamisesta ja tiedostojen palauttamisesta.

Tehtaan tietokoneohjatut tuotantovälineet hakkeroitiin siten, että tuotanto pysähtyi. Tästä aiheutui mittavat keskeytysvahingot. Kybervakuutuksesta korvattiin liiketoiminnan keskeytyksestä aiheutunut katemenetys.

Tietosuoja-asetusta sovelletaan 25. toukokuuta 2018 alkaen, ja se koskee lähtökohtaisesti kaikkea henkilötietojen käsittelyä. Asetuksen tarkoituksena on ajantasaistaa tietosuojaa koskevaa sääntelyä ja tukea digitaalitalouden kehitystä. Asetuksen tarkoituksena on myös lisätä henkilötietojen käsittelyn avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Asetus vahvistaa henkilöiden oikeuksia valvoa henkilötietojensa käsittelyä ja tuo uusia velvoitteita henkilötietoja käsitteleville yrityksille (rekisterinpitäjille ja käsittelijöille). Yritysten on käytännössä huolehdittava siitä, että tietosuojaperiaatteita ja vaatimuksia noudatetaan kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa sekä tarvittaessa myös osoitettava tämä ns. ”osoitusvelvollisuus”).

Uutena asiana asetuksessa säädetään yrityksen (rekisterinpitäjän) velvollisuudesta ilmoittaa henkilötietojen tietoturvaloukkauksista tietosuojaviranomaiselle sekä loukkauksen kohteeksi joutuneelle henkilölle. Esimerkiksi ilmoitus valvontaviranomaiselle on lähtökohtaisesti tehtävä heti ilman aiheetonta viivytystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa loukkauksen ilmitulosta.

Asetuksen velvoitteiden noudattamista tuetaan tehokkaalla täytäntöönpanolla – valvontaviranomainen voi esimerkiksi määrätä henkilötietojen käsittelyyn liittyviä korjaavia toimenpiteitä ja merkittäviä hallinnollisia sakkoja.

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

  • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
  • tulostaa vakuutustodistuksen
  • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

  • Tee yrityksen verkkopalvelusopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
  • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla OP:n verkkopalvelutunnuksilla, yrityspalvelutunnuksilla tai muun pankin verkkopankkitunnuksilla.

Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy. Asiantuntijapalvelut tuottaa CGI.