Yrittäjän_tapaturmavakuutus_kuva_mies_leipomossa

Yrittäjän tapaturmavakuutus

Tapaturman tai ammattitaudin sattuessa saat nopeasti laadukasta hoitoa ja voit keskittyä paranemiseen ilman huolta lääkärikuluista. Pyydä tarjous ja saat hinnan yrittäjän tapaturmavakuutukselle.
1

Laadukas hoito ja nopea työhön paluu

Pohjola Sairaalan ja muiden lääkärikumppaniemme avulla varmistamme, että tapaturman sattuessa pääset nopeasti hoitoon ja takaisin työkuntoiseksi.

2

Pohjola Terveysmestari palveluksessasi

Saat Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi, omahoito-ohjeet tai ohjauksen sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi. Ota yhteyttä puhelimitse tai chatissa.

3

Henkilökeskeytysvakuutuksella lisäturvaa

Keskeytysvakuutus korvaa yrityksellesi taloudellisen vahingon, joka aiheutuu tapaturmastasi tai sairaudestasi.

Yrittäjän tapaturmavakuutuksella turvaat yrityksesi toiminnan

Yrittäjän työpanos on yritykselle elintärkeä, jolloin lyhytkin poissaolo näkyy suoraan yrityksen tuloksessa. Sinun kannattaa itse varmistaa riittävä vakuutusturva, koska et kuulu työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksella pakollisesti vakuutettaviin. Voit ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen, jos sinulla on yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus. Meiltä saat myös kumppanimme Ilmarisen yrittäjän eläkevakuutuksen.

Tapaturman tai ammattitaudin seurauksena työkykysi saattaa heikentyä, jolloin myös yritystoimintasi on vaarassa. Yrittäjän laajalla tapaturmavakuutuksella pääset nopeasti parhaaseen mahdolliseen hoitoon.  Sujuvan hoitoketjun ansiosta sinun ei tarvitse jonottaa pitkään tarvittavaa tutkimusta tai toimenpidettä. Näin kuntoudut ja palaat töihin nopeammin.

Muistathan huolehtia myös yrityksesi omaisuuden ja toiminnan vakuuttamisesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten Työtapaturmavakuutuksesta työntekijöillesi.

Yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa hoitokulusi ja turvaa toimeentulosi, jotta voit keskittyä rauhassa paranemiseen.
Yrittäjän tapaturmavakuutus_kuva2_töissä

Mitä yrittäjän tapaturvavakuutus korvaa?

Yrittäjän vapaaehtoinen tapaturmavakuutus korvaa kattavasti hoitokuluja ja turvaa toimeentulosi, jos menetät työkyvyn.

Korvaamme tapaturmavakuutuksesta yrittäjälle muun muassa

 • sairaanhoito- ja tutkimuskuluja
 • sairaanhoidosta aiheutuvat matkakulut
 • päivärahaa työkyvyttömyysajalta
 • kuntoutuskuluja
 • pysyvästä haitasta aiheutuvia kustannuksia
 • tapaturmaeläkettä pysyvässä työkyvyttömyydessä

Ansionmenetyskorvaukset eli päiväraha, kuntoutusraha sekä tapaturmaeläke lasketaan vuosityöansiosta, joka on sidottu YEL-työtuloon. Myös tämän vuoksi on tärkeää huolehtia, että YEL-työtulosi vastaa työpanoksesi todellista arvoa.

Korvaukset perustuvat työtapaturma- ja ammattitautilakiin. Lisätietoa korvauksista löydät Yrittäjän tapaturmavakuutuksen tuoteoppaasta sekä työtapaturma- ja ammattitautilaista.

Yrittäjän vapaaehtoinen tapaturmavakuutus on paras vakuutus tapaturmien ja ammattitautien varalta.

Sirpa Arffman Vakuutuspäällikkö, Pohjola Vakuutus

Mikä vaikuttaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen hintaan?

Yrittäjän tapaturmavakuutuksen hinnan perusteena ovat esimerkiksi yrittäjän vuosityöansio, joka on samansuuruinen kuin YEL-vakuutuksen työtulo, tehtävä työ eli ammattinimikkeesi sekä yrityksesi toimiala.

Yrittäjän tapaturmavakuutus on verotuksellisesti edullinen ratkaisu, sillä vakuutusmaksut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia kuluja yrityksen verotuksessa. Jätä yhteystietosi tarjouspyynnön kautta ja saat tietää, kuinka paljon yrittäjän tapaturmavakuus maksaa sinulle.

Yrittäjän vapaaehtoisella tapaturmavakuutuksella turvaat myös vapaa-ajan

Merkittävä osa tapaturmista sattuu vapaa-ajalla. Suosittelemme, että vakuutat itsesi yrittäjän laajalla tapaturmavakuutuksella, joka korvaa työtapaturmien ja ammattitautien lisäksi myös vapaa-aikana sattuvia tapaturmia. Kun vakuutat myös vapaa-ajan, olet turvattu tapaturmien varalta ympäri vuorokauden.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksessa on kaksi eri laajuutta ja paremman turvan varmistat laajalla turvalla.

 • Vapaa-ajan tapaturmavakuuksistamme laajempi on voimassa lähes kaikessa työn ulkopuolisessa toiminnassa, myös silloin kun urheillet ja matkustat ulkomailla.
 • Suppeampi vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei korvaa kaikkien riskialttiiden urheilulajien, kuten esimerkiksi jalkapallon tai lumilautailun parissa sattuneita tapaturmia.

Halutessasi voit ottaa tapaturmavakuutuksen vain työajalle. Työssä sattuvat tapaturmat ja ammattitaudit korvaamme yrittäjän työajan tapaturmavakuutuksesta.

 • Yrittäjän työajan vakuutuksen lisäksi voit ottaa vapaaehtoisena sairauskuluvakuutuksena Terveysturvan ja Työkyvyttömyysvakuutuksen. Ne korvaavat hoitokuluja ja työkyvyttömyydestä aiheutuvia tulonmenetyksiä yrittäjälle myös sairauksien varalta, eivät vain tapaturmatapauksissa.
 • Myös Henkilökeskeytysvakuutus on tärkeä osa yrityksesi riskienhallintaa, sillä se korvaa yrityksellesi taloudellisen vahingon, joka aiheutuu tapaturmastasi tai sairaudestasi.
Terveysturva_kuva_nainen
Terveysturva
Sairauskuluvakuutuksella varmistat henkilöstöllesi laadukkaan hoidon ja sujuvan hoitoketjun sekä lyhennät sairauspoissaoloja.
Kuva_säiliö_mies
Työtapaturmavakuutus
Turvaa työssä tai työmatkalla sattuvien tapaturmien ja työssä aiheutuvien ammattitautien varalle.
Ryhmätapaturmavakuutus_kuva_fysioterapiassa
Ryhmätapaturmavakuutus
Vapaa-ajan tapaturmavakuutus henkilöstösi turvaksi

Voit ottaa työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan Yrittäjän tapaturmavakuutuksen, kun sinulla on yrittäjän eläkevakuutus (YEL-vakuutus).

Tapaturmavakuutus on tarkoitettu sinulle, jos olet:

 • yksityinen ammatinharjoittaja
 • avoimen yhtiön yhtiömies
 • kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies
 • osakeyhtiössä johtavassa asemassa työskentelevä osakas, joka omistaa yksin yli 30 % tai yhdessä perheenjäsentensä kanssa yli 50 % osakkeista tai niiden tuottamasta äänimäärästä
 • kommandiittiyhtiön äänetön yhtiömies tai ammatinharjoittajan perheenjäsen, jos he työskentelevät yrityksessä ilman työsopimuslain mukaista työsuhdetta.

Myös perheenjäsenesi, joilla on YEL-vakuutus, voidaan vakuuttaa yrittäjän tapaturmavakuutuksella.

Tapaturma-kaavio 2016

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy tai A-Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.

    
  
  
  
  
                        Terveysmestari2_middle_1600x900_op.fi
Terveysneuvontaa puhelimessasi
Pohjola Sairaalan asiantuntijat palvelevat missä oletkin. Ota yhteyttä sovelluksen chatissa tai puhelimitse, jos sairastut tai loukkaannut.