” ”

Uusi työ- ja vapaa-ajan tapaturmailmoitus

Työtapaturmavakuutusasiakkaanamme saat nyt käyttöösi uudistetun ja entistä helpomman tapaturmailmoituksen
1

Voit ilmoittaa yrityksesi työntekijän työ- ja vapaa-ajan tapaturmasta op.fi-palvelussa entistä helpommin ja nopeammin.

 

2

Voit täyttää vahinkoilmoituksen puhelimella, tietokoneella tai tabletilla ja palvelu on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

3

Tapaturmailmoituksen täyttäminen mukautuu antamiesi vastausten mukaan, jolloin saamme heti kaikki tarpeelliset tiedot korvauspäätöstä varten.

 

Kehitämme vahinkojenhoidon sähköistä asiointia vaiheittain

Palvelu korvaa vanhan vahinkoilmoituksen porrastetusti. Nyt tekemämme uudistus koskee op.fi-palvelussa täytettävää vahinkoilmoitusta.

Jos yritykselläsi on käytössä Linkkipalvelu, voit toistaiseksi täyttää vanhan tapaturmailmoituksen siellä.

Työ- ja vapaa-ajan tapaturmailmoitukseen muutokset

Työtapaturmailmoittamisesta on säädetty Työtapaturma- ja ammattitautilaissa (TyTAL), jonka vuoksi työtapaturmailmoitus sisältää pakollisia kysymyksiä.  Olemme tehneet kysymyksiin vastaamisen mahdollisimman yksinkertaiseksi ja nopeaksi uudessa digitaalisessa palvelussamme.  Kysymme ilmoituksessa vahingonhoidon kannalta vain pakolliset kysymykset ja kysymyspolku muokkautuu antamiesi vastausten mukaan.

Lain mukaan työnantajan edustaja tekee ilmoituksen työntekijän työtapaturmasta. Ne henkilöt, joilla on oikeudet hoitaa yrityksesi vakuutusasioita op.fi:ssä, voivat tehdä tapaturmailmoituksen. Kun kirjaudut op.fi-palveluun ja valitset vahinkolajiksi työntekijän tapaturmavahingon, on uusi tapaturmailmoitus käytössäsi.

Katso videolta, miltä uudenlainen tapaturmavahinkoilmoittaminen näyttää.