Joululahjaksi rahaa, rahastoja tai osakkeita

Raha on vuodesta toiseen toivotuin lahja. Poimi tästä vinkit käteistä parempiin rahalahjoihin.

​Siirto-maksu on lahjansaajalla nopeasti ja vaivatta 

Asuuko lahjansaaja kaukana? Jos hänellä on käytössään Siirto-maksut, voit siirtää rahalahjan suoraan tilille pelkän puhelinnumeron avulla OP-mobiilissa tai Pivossa. Maksu on perillä välittömästi, vaikka saajan tili olisi toisessa pankissa.

Osake- tai rahastolahja on sijoitus tulevaisuuteen

Mietitkö, mitä lahjaksi lapselle tai nuorelle? Antamalla rahastoja tai osakkeita lahjaksi, kannustat samalla lahjansaajaa säästämään ja sijoittamaan. Vuosien varrella lahjastasi saattaa kasvaa merkittävä pääoma. 

Osakelahjaa varten saajalla tulee olla arvo-osuustili tai osakesäästötili, jolla osakkeita säilytetään. OP:n asiakas voi avata arvo-osuustilin op.fi-palvelussa ja osakesäästötilin OP-mobiilissa. 

Osakkeet ja rahastot kannattaa valita lahjansaajan kiinnostuksen kohteiden mukaan, sillä se voi innostaa tutustumaan sijoittamisen maailmaan tarkemmin.

Lisää vinkkejä joulun rahalahjoihin

Auta lahjansaajaa kartuttamaan asuntosäästöjä ASP-tilille, turvaa lapsen tai nuoren tulevaisuutta lahjoittamalla sijoitusvakuutus tai muista läheistä OP:n omistaja-asiakkuudella.

Paljonko lahjavero on?

Saat lahjoittaa samalle henkilölle enintään 138 euroa kuussa tai 4 999 euroa kolmen vuoden välein. Raja on lahjoittajakohtainen, joten esimerkiksi kaksi vanhempaa voi antaa lapselle lahjaksi yhteensä 9 998 euroa kolmessa vuodessa.