Nainen portaissa vasen

OP:n ESG-verkosto vahvistaa vastuullista varallisuudenhoitoa

OP on käynnistänyt valtakunnallisen varallisuudenhoidon asiantuntijoista kootun ESG-verkoston vastaamaan asiakastarpeiden, toimintaympäristön sekä regulaation tuomiin muutoksiin.

Starttivaiheessa pioneereiksi on valikoitunut yli 50 OP:ssa henkilöasiakkaiden varallisuudenhoidon asiakasrajapinnassa työskentelevää asiantuntijaa. Heistä valmennetaan ESG-asiantuntijoita, jotka hyödyntävät ja jakavat osaamistaan omissa yksiköissään ja osuuspankeissa.  

- Pioneeriverkoston avulla voimme vahvistaa vastuullisuusosaamistamme, palvella varallisuudenhoidon asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla ja tarjota heille kestäviä ratkaisuja. Viime vuoden lopulla tekemämme kyselyn mukaan yli 60 prosenttia ei halua sijoittaa yhtiöihin, joiden toiminta ei ole eettisesti kestävää”, kertoo vastuullisten rahastojen salkunhoitaja Kristiina Vares-Wartiovaara OP Varainhoidosta. 

Vastuullisten vaihtoehtojen kysyntä on noussut viime vuosina. OP:n neljä vastuullista teemarahastoa (OP-Kestävä Maailma, OP-Ilmasto, OP-Puhdas Vesi ja OP-Vähähiilinen Maailma) ovat kasvattaneet sijoittajien määrää yli 150 prosenttia viimeisen kolmen vuoden aikana.  

- Vastuulliset teemarahastot ovat helppo tapa aloittaa sijoittaminen vastuullisiin kohteisiin. Yhä useampi asiakas nostaa vastuullisuuden puheeksi osuuspankkien sijoitusneuvonnassa. ESG-pioneeriverkoston kautta pystymme jakamaan ajantasaista tietoa ja osaamista vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin, jatkaa Vares-Wartiovaara.