uusi op.fi mukautuu eri laitteille

Det här behöver du för att använda tjänsten op.fi

Du kan använda op.fi med dator, pekplatta eller smarttelefon. Op.fi fungerar bäst med de vanligaste webbläsarna.

1. OP:s koder   

För att som privatkund kunna använda OP:s nätbank, det vill säga tjänsten op.fi, behöver du OP:s koder. Dessa får du på OP:s kontor. Ta med dig ett giltigt pass eller fotoförsett identitetskort. Körkort duger inte.  

Om du är företagskund kan du använda OP Företagstjänstkoden. Utöver dem behöver du ett avtal om digital kommunikation. Läs mer om våra digitala tjänster för företagskunder på vår webbplats. https://www.op.fi/foretagskunder/digitala-tjanster-for-foretag/avtal-och-koder 

Om du redan har en annan banks nättjänstkoder, kan du bli kund hos oss och få OP:s koder också via nätet. Ytterligare information hittar du här. https://www.op.fi/privatkunder/bli-kund-hos-op 

Ladda ner appen OP-mobilen, så får du också Mobilnyckeln

När du har OP:s koder, kan du identifiera dig i våra digitala tjänster med användarkoden, lösenordet och nyckeltalslistan. Enklast sköter du ärenden genom att börja använda OP-mobilen och den tillhörande Mobilnyckeln med din smarttelefon eller surfplatta.

Läs mer om OP-mobilen eller läs mer om Mobilnyckeln
 

2. Dator, nätförbindelse och mobiltelefon 

När du har OP Användarkoden och en nyckeltalslista kan du logga in i tjänsten op.fi. Op.fi fungerar med dator, datorplatta och smarttelefon. Gå inte till nätbanken via en sökmotor, utan skriv själv adressen (op.fi) i webbläsarens adressfält.  

Du behöver också en telefon som du kan ta emot textmeddelanden med. Inloggning och betalningar bekräftas vid behov med ett textmeddelande. 

3. Ny version av webbläsaren 

För att säkerställa att dina ärenden sköts tryggt och smidigt lönar det sig att du använder den nyaste versionen av webbläsaren. Uppdatera operativsystemet och alla program i datorn, smarttelefonen och datorplattan genast när en ny version finns att få. Lättast kommer du undan om du ställer in automatiska uppdateringar åtminstone för ditt operativsystem och din webbläsare. Tillåt också användningen av cookies för tjänsten op.fi.  

Webbläsare med vilka tjänsten op.fi kan användas 

Du kan använda tjänsten op.fi med de vanligaste webbläsarna. Om du använder dator, använd någon av följande webbläsare eller en nyare version av dem: 

  • Microsoft Edge 122
  • Firefox 123
  • Google Chrome 122
  • Safari 17

Med smarttelefon och datorplatta kan du använda de här webbläsarna:  

  • Google Chrome Mobile 122
  • Mobile Safari 17

Talet efter webbläsarens namn avser den äldsta versionen av webbläsaren som op.fi fungerar korrekt med.  

Så här tar du reda på vilken version av webbläsaren du har 

Du kan kontrollera webbläsarens version och beställa automatiska uppdateringar till den från webbläsaren. Dessa uppgifter finns i regel på webbläsarens kommandorad under punkten Om eller Hjälp. De kan också finnas under Inställningar. 

Uppdatering av webbläsarversionen 

Om din webbläsare inte uppdateras automatiskt, hittar du den nyaste versionen av webbläsaren på tillverkarens webbplats. Du kommer vidare också här:

Ladda ner den nyaste versionen av Chrome här

Ladda ner den nyaste versionen av Firefox här

Ladda ner den nyaste versionen av Edge här

Ladda ner den nyaste versionen av Safari här 

Övriga förutsättningar

För att du ska kunna logga in i tjänsten op.fi för att sköta dina bank- och försäkringsärenden måste du tillåta användningen av kakor och JavaScript i din webbläsare.