Oletko Viisas Varautuja vai Unelmoiva Unohtelija? Testaa, millainen kodin vahinkoihin varautuja olet ja osaatko välttää vaaranpaikat

Kodeissa sattuu ja tapahtuu kodin vahinkoja päivittäin. Vaikka kodin vahingot ovat yleisiä, moni ei tarkalleen tiedä, mitä kotivakuutus korvaa ja mikä on omalla vastuulla. Vastaamalla näppärään testiin voit selvittää, millainen kodin vahinkoihin varautuja olet ja missä voisit parantaa turvallisuuttasi. Samalla saatat oppia uutta kotivakuutuksesta.

Valtakunnallinen 112-päivä 11.2.2022 muistuttaa kaikkia arjen turvallisuudesta. Vahinkoja sattuu paljon myös kotona. Pohjola Vakuutuksen tilastojen mukaan kotivahinkoja sattuu vuosittain reilut puolisensataa tuhatta. Yleisimpiä kotivahinkoja ovat matkapuhelimien ja muiden it-laitteiden särkymiset sekä erilaisten kodinkoneiden laiterikot. Näiden lisäksi useita vuoto- ja palovahinkoja sattuu päivittäin.

Pohjola Vakuutus teki hauskan ja helppokäyttöisen testin, joka kertoo, miten voit välttää kotisi arjen tyypillisiä vaaranpaikkoja. Samalla opit, millaisia vahinkoja kotivakuutus korvaa. Vastattuasi kotivakuutukseen liittyviin väittämiin, saat vastaajan anonyymeistä taustatietokysymyksistä, huolellisuus- ja varovaisuuskysymyksistä sekä kotivakuutuksen sisältöön liittyvistä väittämistä, joihin vastattuaan vastaaja saa oikeat vastaukset ja perustelut.

- Halusimme tarjota jokaiselle asujalle oivaltavan tavan oppia, missä arjen vaaranpaikat ovat, ja miten kukin voisi tehdä arjestansa turvallisempaa. Sen lisäksi, että vastaaja oppii kotivakuutuksen sisällöstä, vastaaja saa hauskan tyyppikuvauksen itsestään, joka kuvaa sitä, millainen kodin vahinkoihin varautuja olet; oletko vaikkapa Viisas Varautuja vai Unelmoiva Unohtelija?, Pohjola Vakuutuksen henkilöasiakkaiden omaisuusvakuutuksista vastaava Iiris Saranpää kertoo.

Testiin vastaaminen vie vain viitisen minuuttia, eikä se edellytä tunnistautumista eikä nimi- ja yhteystietojen antamista.