Tehosta yrityksesi laskutusta – hyödynnä OP-yritysmobiilin uutta perintäpalvelua

Laskutuspalvelumme asiakkaana varmistat helposti yrityksesi laskujen maksun. OP-yritysmobiilissa käytössäsi on nyt myös Intrumin perintäpalvelu.

 

OP:n laskutuspalvelun asiakkaana voit nopeuttaa yrityksesi myyntisaamisten kiertoaikaa. 

OP-yritysmobiilissa voit lähettää laskujen lisäksi muistutuslaskuja. Jos maksua ei muistutuslaskuista ja -viesteistä huolimatta kuulu, voi yrityksesi nyt siirtää laskun muutamalla klikkauksella perintään. Perintäpalvelun tarjoaa Intrum Oy, joka myös hoitaa kaikki toimenpiteet.

– Myyntisaatavien perintä kuuluu hyvään kassanhallintaan, ja perintä on aina viimeinen askel. Siksi on tärkeää, että pystymme tarjoamaan OP-yritysmobiilin käyttäjille vastuullisen toimijan apua, jotta yrityksesi saa maksusaatavat ja asiakassuhteet pysyvät kunnossa, kertoo OP-yritysmobiilin product owner Laura Oinas

Näin perintäpalvelu toimii

Yritysasiakkaan laskun voi siirtää perintään seitsemän vuorokauden ja kuluttaja-asiakkaan 14 vuorokauden kuluttua muistutuslaskun lähettämisestä. 

Ensimmäisen toimeksiannon yhteydessä yrityksesi tekee sopimuksen Intrumin kanssa. OP välittää Intrumille yrityksesi laskutustiedot sekä perintään siirrettävän laskun tiedot. 

– Perintäpalvelu on kaikkien OP:n laskutuspalvelun asiakkaiden käytössä. Perintään siirtäminen onnistuu yhtä vaivattomasti kuin laskujen lähettäminenkin, Oinas summaa.

Perintälaki muuttui väliaikaisesti – muutoksia perintäkuluihin

Vuoden alussa tuli voimaan yritysperintää koskeva tilapäinen lakimuutos, jonka tavoitteena on suojata yrityksiä koronan aiheuttamassa taloudellisessa epävarmuudessa. 

Väliaikaisessa lakimuutoksessa perintäkuluille ja velallisen kokonaiskuluvastuulle on määritelty euromääräiset ylärajat. Myös perintätoimille on määritelty aikarajoja.

Lisäksi trattaperinnän käyttöä vaikeutetaan. Trattaperinnässä maksukehotuksen noudattamatta jättäminen aiheuttaa maksuhäiriöimerkinnän yrityksen luottotietoihin. Lakimuutoksen aikana trattaperintää voi käyttää vain osakeyhtiöihin, joiden liikevaihto on yli 100 000 euroa ja jotka eivät ole juuri aloittaneet toimintaansa.

Lakimuutos on voimassa kesäkuun loppuun asti, mutta uusi väliaikainen perintälaki on tulossa voimaan 1.7.2021. 

Pääasiassa uuden väliaikaisen lain muutokset vastaavat tällä hetkellä voimassa olevaa lakia. Tratan käyttöä koskevat rajoitukset kuitenkin päättyvät 30.9.2021, mutta 1.10.2021 alkaen tratan protestointiaika pitenee 10 päivästä 21 päivään. 

Väliaikainen perintälaki ei koske kuluttajasaatavien perintää. Kuluttajaperintää koskevat säännökset pysyvät ennallaan.