Uusi vihreä laina vauhdittaa pk-yritysten ja taloyhtiöiden vastuullisia investointeja

Vihreällä lainallamme rahoitat monet ympäristökuormitusta vähentävät investoinnit, kuten energiatehokkuutta parantavat peruskorjaushankkeet, energiaremontit tai sähköautojen latauspisteet.

Vihreä laina on tarkoitettu pk-yrityksille, taloyhtiöille ja yhtiömuotoisille maatiloille ja se on saatavilla kaikista osuuspankeistamme. Positiivisten ilmasto- ja ympäristövaikutusten lisäksi vihreällä lainalla autamme yrityksiä valmistautumaan sidosryhmien kasvaneisiin odotuksiin.

– Sääntelystä tulevat vaatimukset koskevat erityisesti suureksi luokiteltuja yrityksiä, mutta vaikuttavat koko arvoketjuun eli myös pienempiin yrityksiin, jotka toimivat esimerkiksi suuryritysten alihankkijoina, kertoo OP:n pk-yrityksistä vastaava johtaja Heikki Peltola

Vihreä laina on tarkoitettu esimerkiksi energiatehokkuutta parantaviin peruskorjaushankkeisiin, energiatehokkaaseen uudisrakentamiseen, uusiutuvien energialähteiden hyödyntämiseen, vähäpäästöisen liikenteen infrastruktuurin rakentamiseen sekä kestävään luonnonvarojen käyttöön maa- ja kalataloudessa.

Vihreällä lainalla hanke voi profiloitua vastuulliseksi, ja yritys tai taloyhtiö voi hyödyntää sitä sidosryhmäviestinnässä sekä maineen ja työnantajamielikuvan rakentamisessa. Vihreän lainan kriteerit pohjautuvat OP Yrityspankin Green Bond Framework -viitekehykseen. 

Lisäksi vihreä laina on edullisempi tavalliseen yrityslainaan verrattuna.

Myös uudet EIR-takaukset helpottavat vastuullisia investointeja

Myös Euroopan investointirahaston EIR-takaukset auttavat pk-yrityksiä ja taloyhtiöitä vastuullisissa ilmasto- ja ympäristöteoissa. Takaustuotteet ovat saatavillla osuuspankeista viikon 13 aikana.

EIR-takausta voi hakea pk-yritysten ja taloyhtiöiden kestäville ratkaisuille tai pk-yritysten tuote- ja palvelukehitykseen sekä digitalisaatioon. EIR-takaus myönnetään rahoituksen hakemisen yhteydessä takausehdot täyttäviin hankkeisiin.

EIR-takaus kattaa maksimissaan 80 prosenttia lainan vakuuksista ja laina on mahdollista myöntää edullisemmalla hinnalla. 

Voit hakea uusia kestäviä rahoitusratkaisujamme digikanavissamme tai ottamalla yhteyttä omaan osuuspankkiisi.

Tutustu kestäviin rahoitusratkaisuihimme