Kesäduuni OP:n piikkiin kaksi nuorta

OP Etelä-Pohjanmaa tarjoaa Kesäduunin kymmenelle nuorelle OP:n piikkiin ja kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä – ”Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa.”

OP Etelä-Pohjanmaa etsii 22.1.–16.2.2024 ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Etelä-Pohjanmaa lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi somereportterina, apuna urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, kunnossapitohommissa tai apulaisohjaajana kesäleirille. Osuuspankin tuki yhden nuoren työllistämiseksi on 500 euroa. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista. 
 
Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan. 
 
– Me OP Etelä-Pohjanmaassa haluamme olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa. Oma raha on myös edellytys sille, että oma talous alkaa kiinnostaa. Rahan käyttö ja talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja, sillä omasta taloudesta huolehtiminen kasvattaa koko ajan merkitystään. Taloustaidot luovat pohjaa pitkälle aikuisuuteen, ja kiinnostus talouteen on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla, sanoo OP Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Olli Tarkkanen
 
Kampanjan avulla OP Etelä-Pohjanmaa haluaa myös tukea toimialueensa yhdistysten toimintaa. Pankki tarjoaa tukea yhteensä 5000 euroa, jonka avulla kesäksi työllistyy kymmenen nuorta. OP Etelä-Pohjanmaa valitsee helmikuun loppupuolella tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin. 
 
Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2024 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista sekä tukea kolmannen sektorin toimintaa.
 
  • Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 22.1.–16.2.2024 tämän linkin kautta 
  • Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 4.–31.3.2024. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa op.fi/etela-pohjanmaa.
 
Lisätietoja medialle:
OP Etelä-Pohjanmaa, markkinointi- ja viestintäasiantuntija Essi Kunnaspuro, p. 010 254 7290, essi.kunnaspuro@op.fi