OP Keski-Pohjanmaa kehittää ja rakentaa elinvoimaista Kokkolan kaupunkikeskustaa

- Usean miljoonan euron uudistus- ja korjausinvestoinnit keskustaan
- Elisa Oyj suunnittelee muuttoa Kiinteistö Oy Kokkolan Maximin tiloihin

 

Keski-Pohjanmaan Osuuspankki on merkittävä kiinteistöomistaja toimialueellaan Kokkolassa, Kalajoella ja Ylivieskassa. Pankilla on kiinteistöomistuksia yli 11 000 m2.

Osa vastuullista omistamista on tilojen pitäminen kunnossa ja niiden kehittäminen ajan ja vuokralaistarpeen vaatimuksiin, painottaa OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala. Nyt uuden merkittävän vuokrasopimuksen myötä on korkea aika saattaa Kiinteistö Oy Kokkolan Maxim tälle vuosikymmenelle – ja tälle vuosisadalle, naurahtaa Rantala.

OP Keski-Pohjanmaassa projektivastuun mittavasta kiinteistöinvestoinnista kantaa varatoimitusjohtaja Jarmo Somero yhdessä OP Toimitilapalveluiden asiantuntijoiden kanssa. Muutostyöt tulevat olemaan mittavat niin vuokralaisen tarpeiden kuin Vanhan Maximin peruskorjauksen osalta.

Olemme etenemässä kuntokartoitus- ja suunnitteluvaiheesta lupasuunnitelmavaiheeseen, Somero taustoittaa. Uuden Maximin osalla on suunnitteilla ainakin julkisivun peruskorjaus sekä uutta LVIS- tekniikkaa. Vanhan Maximin osalla peruskorjataan laajalti vanhaa rakennusta kunnioittaen ja mahdollista uutta käyttötarkoitusta ajatellen, sillä Vanhan Maximin yläkerta on tarkoitus saneerata asumiskäyttöön, Somero kertoo.

Projektissa huomioimme myös kestävän kehityksen näkökulmat valinnoissamme mahdollisuuksien mukaan materiaaleissa ja tekniikassa, tekninen palveluasiantuntija Sanna Hartikka OP Toimitilapalveluista lisää.

Pontimena kiinteistöinvestoinnin ajoittamiseen juuri tähän hetkeen on ollut korkotason nousun luoma vahva pankin tuloskunto, sekä käynnistyvä yhteinen suunnittelu Elisa Oyj:n kanssa.

Osuuspankkina käytämme hyvää tulostamme toimialueen hyväksi ja panostamme merkittävällä tavalla Kokkolan keskustan kehittämiseen. Samalla olen todella tyytyväinen Elisan suunnitelmasta sijoittua tiloihimme, toimitusjohtaja Rantala iloitsee. Haluamme mahdollistaa uusille naapureillemme viihtyisät, toimivat ja terveyttä tukevat toimitilat. Yli 150 henkilön työyhteisö ihan ydinkeskustassa piristää taatusti kaupunkikeskustan palveluiden kuten lounaspalveluiden käyttöä. Tämänkin kehittämishankkeen tavoitteena on siis vahvistaa Kokkolan keskustan vetovoimaa, Rantala korostaa.

Elisa on päättänyt lähteä tekemään hankesuunnittelua yhdessä Keski-Pohjanmaan Osuuspankin kanssa Maximin tiloista. Kiinteistö on mielestämme todella potentiaalinen ja uskomme, että suunnittelu etenee hyvässä yhteistyössä ja saamme luotua elisalaisille uudet houkuttelevat työskentelytilat kyseiseen kiinteistöön, kertoo Elisa Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm.

Kiinteistö Oy Kokkolan Maximin mittava remontti jatkuu vuoden 2024 loppupuolelle. Sen jälkeen pankki kääntää katseen omiin toimitiloihinsa.

Asiakaskäyttäytymisen muutos pankkipalveluiden osalta on ollut todella merkittävää jo yli vuosikymmenen ajan ja muutos jatkuu vahvasti sähköisten palveluiden suuntaan jatkossakin. Meillä on omiin tiloihimme niin tiivistämisen kuin toiminnallisen muutoksen tarvetta. Tähän suunnittelutyöhän käymme yhdessä oman henkilökunnan ja OP Toimitilapalveluiden kanssa jo tänä vuonna, kertoo toimitusjohtaja Rantala.