” ”

OP Keski-Suomi tarjoaa kesätyön 120 nuorelle – kesäduunit OP:n piikkiin ovat nyt haettavissa

OP Keski-Suomen tuella 120 nuorta saa kesätyöpaikan oman alueen yhdistyksissä tulevana kesänä. Nuorten kesätyöhaku on nyt alkanut ja jatkuu aina 14. huhtikuuta saakka.

OP Keski-Suomen toimialueen yleishyödylliset yhdistykset pystyivät helmikuun aikana hakemaan Kesäduuni OP:n piikkiin -lahjoitusta palkatakseen 15-17-vuotiaan nuoren kesätöihin pankin piikkiin. Lahjoitusta haki yhteensä 95 toimialueen yhdistystä. Osa yhdistyksistä haki lahjoitusta useampaan kesätyöpaikkaan, ja OP Keski-Suomi myönsi vähintään yhden palkkalahjoituksen jokaiselle hakeneelle yhdistykselle. Yksittäisen tuen määrä on 400 euroa, ja nuori palkataan sillä töihin kahdeksi viikoksi.
 
– OP Keski-Suomen 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myönnämme yhdistyksille palkkaustukea yhteensä 48 000 euroa, mikä mahdollistaa kesätyön 120 nuorelle, kertoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.
 

OP Keski-Suomi tukee nuorten kesätöitä jo yhdeksättä vuotta

OP Keski-Suomi toteuttaa Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaa yhteistyössä yhdistysten kanssa nyt jo yhdeksättä kesää. Vuosien saatossa osuuspankki on mahdollistanut kampanjan kautta 460 keskisuomalaiselle nuorelle kesätyöt kahdeksi viikoksi. Kampanja on osa OP Keski-Suomen vastuullisuustyötä, jota ohjaa pankin oma ja OP Ryhmän vastuullisuusohjelma.
 
– Nuorten työllistymisen tukeminen on lähellä myös osuuspankin omistaja-asiakkaiden sydäntä. Syksyllä 2022 toteutetussa Kaikkien aikojen tekoja -kyselyssä teema nousi yhdeksi suosituimmaksi, johon omistaja-asiakkaat toivovat osuuspankin vastuullisuustyön painottuvan, kertoo Sorri.
 
– Monelle nuorelle kampanjan kautta saatu kesätyö on ensimmäinen kokemus työelämästä. Samalla nuoret oppivat oman talouden hallinnan taitoja, kun ensimmäisestä kesätyöstä saadaan ensimmäinen palkka, Sorri toteaa.
 

Monipuolisesti kesätöitä 15-17-vuotiaille nuorille

Kampanjan avulla tuettuja työpaikkoja löytyy tänä kesänä Jyväskylästä, Hankasalmelta, Joutsasta, Karstulasta, Kyyjärveltä, Laukaasta, Luhangalta, Muuramesta, Pihtiputaalta, Saarijärveltä, Uuraisilta, Viitasaarelta ja Äänekoskelta.
 
Kesäduuneja on monipuolisesti tarjolla, ja nuori voi työllistyä mm. festivaaliavustajaksi, leiriohjaajaksi, kahviotyöntekijäksi, kesäreportteriksi, kiinteistönhoitajaksi, frisbeegolfduunariksi tai museo-oppaaksi. 15-17-vuotiaat nuoret hakevat kampanjan kesätyöpaikkoja suoraan yhdistyksiltä 13.3.-14.4. ajan, ja yhdistys vastaa kaikista nuoren kesätyöhön kuuluvista työnantajavelvoitteista. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP Keski-Suomi maksaa yhdistykselle nuoren kahden viikon palkan.
 
Kaikki kampanjassa mukana olevat yhdistykset ja niiden avoimet kesätyöpaikat löytyvät kampanjasivultamme op.fi/keski-suomi/kesaduuni
 
Lisätiedot: 
 
toimitusjohtaja Pasi Sorri, p.050 577 9834 tai pasi.sorri(a)op.fi
 
viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, p.010 256 5610 tai pia.saikkonen(a)op.fi.