Juankosken toimitalon purkaminen alkaa

OP Pohjois-Savon Juankosken toimitalorakennuksen (os. Juankoskentie 18) purkaminen alkaa viikolla 49 työnmaan perustamisella. Purkutöiden urakoitsijana toimii Pohjolan Purkutyö Oy.

OP Pohjois-Savo ilmoitti toukokuussa 2021 aloittavansa Juankosken toimitalorakennuksen purkutyön valmistelut. Pankille on myönnetty konttorikiinteistön purkulupa 3.11.2021, joka on valitusajan jälkeen saanut lainvoiman ja purkaminen voidaan aloittaa viikolla 49 työmaan perustamisella. Toimitalon varsinaiset purkutyöt alkavat sisäpuolisilla purkutöillä viikolla 50. Rakennuksen rungon purkaminen alkaa 27.12.2021 ja tavoitteena on, että kiinteistö on purettu maaliskuussa 2022.

Pohjolan Purkutyö Oy tulee suorittamaan purkutyön siten, että pölyhaitat ympäristöön pidetään mahdollisimman vähäisenä. Purkutyöstä voi aiheutua ajoittain normaalista poikkeavaa meluhaittaa ympäristölle. Työt pyritään tekemään normaaliin työaikaan, mutta poikkeuksiinkin on hyvä varautua. Rakennuksen purun yhteydessä tontti tasataan ympäröivän maapinnan tasolle ja päällystetään kivituhkalla.

- Pahoittelemme purkutyöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Olemme edelleen kiinnostuneita myös luopumaan tontin omistuksesta, jos sille on käyttöä esim. uudisrakentamisen muodossa, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo.