Reppu joka selkään -keräys käynnissä: OP Pohjois-Savo kerää koulureppuja vähävaraisten kuopiolaisten perheiden lapsille

OP Pohjois-Savon ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -keräys järjestetään 10.-28.7. Kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Siksi OP Pohjois-Savo ja Hope ry haluavat yhdessä tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Reppu joka selkään -keräyksellä halutaan varmistaa tasavertainen alku koulutielle: tavoitteena on, että mahdollisimman monella lapsella on oma reppu heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien.

- Kaikilla on oikeus käydä koulua iloiten, ja pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme hyviin tekoihin, kertoo OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen.

Reppu joka selkään -keräyksessä kuka tahansa voi lahjoittaa koululaiselle repun tai muita koulutarvikkeita. OP Pohjois-Savo on haastanut tänäkin vuonna mukaan myös paikallisia yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Lahjoitusten toivotaan olevan uusia ja siististi pakattuja.

Keräys on järjestetty jo kuudesti ja sen avulla on joka vuosi saatu tuhansia reppuja peruskoululaisille ympäri Suomen. Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Hope ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki tuki on tervetullutta, ja apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa.

-Reppukeräys on tärkeä asiakasperheillemme. Tarvikkeilla on suuri vaikutus kouluintoon, minkä vuoksi mahdollisuus omaan reppuun on tärkeä. Uusi reppu varmistaa myös sen, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. Arki vähävaraisissa lapsiperheissä on jatkuvaa menojen priorisointia, ja avun tarve on kasvanut myös meidän alueella. Lapset ovat olleet todella iloisia valitessaan reppukeräyksen saldosta reppua itselleen. Monelle pienellä teolla on suuri merkitys lapselle ja hänen vanhemmilleen, kertoo HOPE Kuopio ry:n tiiminvetäjä Hanna Hakulinen.

Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden koulurepun tai penaaliin keräyspisteeseen 10.-28.7. välisenä aikana OP Pohjois-Savon Kuopion konttoriin ma-pe 9.30-16.30. Keräyspiste sijaitsee 1. kerroksen odotusaulassa. 

Keräysyhteistyö alkoi vuonna 2017. Vuonna 2022 Kuopiossa kerättiin 123 reppua ja iso määrä penaaleita ja koulutarvikkeita. Reppukeräys on osa OP Pohjois-Savon vastuullisuusohjelmaa.
Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.